Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Är rätt person att ta United framåt”

Foto: STEPHANE VALADE / STEPHANE VALADE / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ole Gunnar Solskjaer är klar som Manchester United-tränare på permanent basis.

Norrmannen har fått ett treårskontrakt. 

– Resultaten talar för sig själva, säger Uniteds vice ordförande Ed Woodward i ett uttalande. 

– Från första dagen jag kom hit har jag känt mig som hemma i denna speciella klubb, säger Solskjaer själv.

Ole Gunnar Solskjaer har varit en succéfaktor deluxe sedan han tog över Manchester United från José Mourinho. På 19 matcher har han vunnit fjorton, spelat två oavgjorda och förlorat tre. 

Solskjaer plockades först in som tillfällig ersättare till sparkade José Mourinho. Han fick kontrakt säsongen ut – men succén har fått ledningen att tänka om. 

 

 

Solskjaer får jobbet i United

Nu har han skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

– Sedan han tog över klubben i december, så talar Oles resultat för sig själva. Utöver prestationerna och resultaten, så bidrar Ole med enorm erfarenhet, både som spelare och tränare, och också en vilja att ge unga spelare chansen och en djup förståelse för kulturen i klubben. Detta gör honom till rätt person att ta Manchester United framåt, säger Uniteds vice ordförande Ed Woodward i ett uttalande. 

 

 

Flera United-spelare har klivit fram och sagt att de vill att Solskjaer får jobbet på permanent basis – däribland svenske landslagsmannen Victor Nilsson Lindelöf.

Nu har norrmannen fått samma förtroende från ledningen. 

– Det var en ära både att spela för Manchester United och att få träna laget. De senaste månaderna har varit en fantastisk upplevelse och jag vill tacka alla tränare, spelare och personalen för jobbet de har utfört. Det här är mitt drömjobb och jag är extremt spänd på att få chansen att leda klubben långsiktigt och förhoppningsvis bjuda på framgången som våra fantastiska supportrar förtjänar, säger Solskjaer.