Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mysteriet: Kane kom aldrig till träningen

Foto: ANDY RAIN / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LEE SMITH / REUTERS BILDBYRÅN

I dag skulle Harry Kane, 28, ha tränat med Tottenham för första gången under försäsongen.

Men valde att inte dyka upp.

Något som spär på ryktena om den omskrivna flytten till Manchester City.

Det var i maj som Sky Sports kunde berätta att Tottenhams målkung Harry Kane meddelat klubben att han ämnar lämna klubben i sommar.

Såväl Chelsea som Manchester City har visat intresse sen dess och i slutet av juni lade den sistnämnda klubben ett bud på 100 miljoner pund, motsvarande nära 1,2 miljarder kronor. Manchester City ska dessutom inte ha stängt dörren för att inkludera andra spelare i affären.

Men det är över en månad sen och än har inget hänt.

Harry Kane ledde som lagkapten nyligen det engelska landslaget hela vägen till en EM-final, men som bekant blev det finalförlust mot Italien efter straffsparksläggning. Sen nederlaget på Wembley har anfallaren haft semester, men planen var att Kane skulle återansluta till Tottenham under måndagen för att genomföra försängonens första träning tillsammans med sina lagkamrater.

Harry Kane dök inte upp på träningen

Men 28-åringen dök aldrig upp på träningsanläggningen Hotspur Way, rapporterar Sky Sports.

Något som sannerligen inte får spekulationerna kring Kanes fotbollsframtid att avta. Nu är frågan om Manchester City kommer höja budet ytterligare. Enligt uppgifter i England värderas skyttekungen, vars kontrakt går ut sommaren 2024, till drygt 1,4 miljarder kronor, samtidigt som han ska han ha en muntlig överenskommelse med Spurs ordförande Daniel Levy om att få lämna.

Levy har tidigare uttryckt en förståelse för Kanes frustration när det kommer till titlar. Harry Kane har vunnit Premier Leagues skytteliga tre gånger, senast förra säsongen, men har aldrig något med sitt klubblag Tottenham.

Enligt silly season-gurun Fabrizio Romano är det bekräftat att Kane inte kom till träningsanläggningen och att det var spelarens eget beslut och inte relaterat till covid-19.


https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1422134310656778251