Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvunna planet uppges vara hittat

Foto: CRAIG MERCER / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: SHAUN BROOKS / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Stranden utanför den franska staden Surainville där delar av det som förmodas vara Emiliano Salas flygplan har hittats. Foto: FOX SPORTS

Sökandet efter försvunne fotbollsstjärnan Emiliano Sala kan ha nått sitt första fruktbara resultat.

Enligt Wales Online har ett par flygplansstolar dykt upp på en strand vid den franska kusten. 

Privatplanet som skulle föra Emiliano Sala från Nantes till Cardiff rapporterades som försvunnet under tisdagsmorgonen för en vecka sedan. Planet befarades ha kraschat någonstans utanför Kanalöarna i den Engelska kanalen. Senast omvärlden hade kontakt med planet var vid 20-tiden på måndag, lokal tid. Sala var på väg för att ansluta till sin nya fotbollsklubb, Cardiff, som precis köpt honom från Nantes för ungefär 150 miljoner kronor. 

Delar av planet kan ha hittats

Sökandet efter Sala och piloten David Ibbotson har pågått sedan måndag i förra veckan. Det avbröts efter fyra dagar men har sedan dess återupptagits.

Nu uppger sajten Wales Online att delar av planet kan ha spolats upp på en strand i närheten av franska staden Surainville på landets nordvästra kust. Det handlar om ett par flygsäten som enligt de franska myndigheterna "troligen tillhört det försvunna planet". 

Ska leta under vattnet

Nu planerar man att utföra undervattenseftersökningar för att hitta resten av planet. Expeditionen kommer att koncentreras i ett område på tio kvadratkilometer där man tror att flygplanet kan finnas. Sökandet kommer att inledas i helgen. 

https://twitter.com/askomartin/status/1090611867100299264