Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Bra nyheter för vissa, mindre bra för andra”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: KERSTIN JOENSSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEREMY LANDEY VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/FOCUS IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Jürgen Klopp förlänger kontraktet med Liverpool.

Tyskens nya kontrakt innebär att han stannar till och med 2024.

– Jag skulle aldrig överväga att lämna den här klubben, säger han till Liverpools hemsida.

Jürgen Klopp kom till Liverpool från Dortmund inför säsongen 2015-16 och tog klubben till Europa League-final under sin debutsäsong.

Sommaren 2016 förlängde han kontraktet till 2022.

Och nu förlänger han sitt kontrakt en andra gång.

– För mig personligen skickar det här en stark signal om att jag vill bygga vidare på vad vi lyckats göra tillsammans hittills och på vad vi fortfarande kan åstadkomma, säger Klopp till klubbens hemsida.

52-åringen har skrivit på till 2024 med Liverpool. Klopp förklarar sitt beslut i ett videoklipp på twitter och skojar och också om att alla kanske inte är glada över nyheten.

Klopp: ”Det var ingen svår förhandling”

– Vi har kommit överens om ett nytt kontrakt till 2024. Det är bra nyheter för vissa men inte så bra nyheter för andra – jag är ledsen och ni kan stänga av det här klippet nu – men till alla andra. Här är mitt beslut, säger Klopp

– Vi älskar att vara här. Det är en underbar klubb. Vi känner oss verkligen hemma. Vi kände att det var ett bra tillfälle att förlänga och dessutom så var klubben intresserad av det. Det var ingen svår förhandling faktiskt, fortsätter han.

Liverpool toppar Premier League efter 16 spelade omgångar med en enda oavgjord match. Klopp vann Champions League med Liverpool förra säsongen men saknar ännu en Premier League-titel.

– När jag fick jobbet hösten 2015 kände jag att vi passade perfekt ihop. Men det var nog en underdrift, säger Klopp.

Senare under fredagen höll Klopp en presskonferens inför lördagens match mot Watford och fick då frågan om hur hans roll som Liverpool-tränare har förändrat hans liv.

– Världen är inte tillräckligt stor för att jag ska kunna gömma mig. Det har påverkat väldigt mycket när det kommer till hur jag bokar semestrar och sånt, svarade Klopp och skrattade.


https://twitter.com/LFC/status/1205449182309441536?s=20