Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Lindelöf skriver ett nytt jättekontrakt

Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/SHUTTERSTOCK / ROBBIE STEPHENSON/JMP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ANDREW FOSKER/BPI/SHUTTERSTOCK / ANDREW FOSKER/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Nu är det officiellt.

Victor Nilsson Lindelöf, 25, har skrivit på ett nytt femårskontrakt med Manchester United. 

Enligt uppgifter i England är drömavtalet värt 1,8 miljoner kronor i veckan.

– Det har känts som hemma sedan dag ett, säger han till klubbens hemsida. 

Victor Nilsson Lindelöf är inne på sin tredje säsong med Manchester United.

Sommaren 2017 skrev den svenske mittbacken på ett fyraårskontrakt med den engelska storklubben, ett kontrakt som sträckte över säsongen 2020/2021. Den senaste tiden har det skrivits en hel del om att Manchester United är så pass nöjd med svenskens insatser att de redan nu vill förlänga hans kontrakt. 

Och nu är det helt klart.

Under onsdagseftermiddagen meddelade Manchester United på sin hemsida att Victor Nilsson Lindelöf har skrivit ett nytt kontrakt med svensken. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023/2024 och i avtalet finns dessutom en option på ytterligare ett år.

– United har känts som hemma sedan dag ett. Jag har vuxit väldigt mycket, både som spelare och som person, under de här två åren och jag tackar alla som har stöttat mig, säger Lindelöf till Manchester Uniteds hemsida och fortsätter:

– Jag älskar att spela fotboll och mitt mål nu är att hjälpa laget att vinna titlar och betala tillbaka till fansen för deras överlägsna support. Jag vet att alla i klubben har samma vision och vill göra allt för att Manchester United ska komma tillbaka till nivån där klubben hör hemma.

https://www.instagram.com/p/B2jqodXpcLO/

Ole Gunnar Solskjaer: ”Extremt glad”

Tränaren Ole Gunnar Solskjaer är nöjd efter att ha säkrat svensken fem år framåt.

– Victor har etablerat sig här och har blivit en väldigt viktig del av vårt lag. Han bidrar med sitt lugn på planen och jag kan se att att han är målmedveten och vill hjälpa klubben, säger han.

Nu ser norrmannen fram emot det fortsatta samarbetet.

– Jag är extremt glad över att han ser sin framtid i Manchester United. Vi ser alla fram emot att jobba ihop och ta United tillbaka dit vi vet att klubben hör hemma.

Enligt uppgifter i England kommer Victor Nilsson Lindelöfs nya deal med klubben innebära ett rejält lönelyft för svensken. Enligt Daily Express är kontraktet värt över en halv miljard kronor och enligt The Sun ligger svenskens nya veckolön på 1,8 miljoner kronor i veckan.

En lön som är likvärdig den som nyförvärvet Harry Maguire fick då han skrev på för klubben i somras.

https://www.instagram.com/p/B2kBc1kpif7/