Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Manchester City är mästare: ”Är stolt”

I och med Manchester Uniteds förlust är City ligamästare.
Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN
City har nu vunnit ligan tre gånger på fyra säsonger.
Foto: MORITZ MUELLER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/MORITZ MÜLLER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: JON SUPER / BILDBYRÅN

Manchester City är mästare igen.

Pep Guardiola är lyrisk efter att ha säkrat sin tredje ligatitel med klubben.

– Det här var den svåraste. Vi kommer aldrig glömma den här säsongen och sättet vi vann den på, säger han. 

Det var en fråga om när, snarare än om.

Nu är det definitivt.

Manchester City vinner ligatiteln efter att ett minst sagt b-betonat Manchester United förlorat med 1-2 hemma mot toppkonkurrenten Leicester. Den ljusblå klubben hade chansen att säkra titeln på egen hand i helgen, men firandet fick skjutas upp i och med förlusten mot Chelsea.

Manchester City är därmed uppe i sju ligatitlar totalt, varav tre av dem har kommit under de fyra senaste åren. De tre ligatitlarna har kommit under Pep Guardiolas ledning och nu kan den spanske tränaren stoltsera med ett minst sagt anmärkningsvärt cv.

Eller vad sägs om:

Tre ligatitlar med Barcelona, tre med Bayern München och tre med Manchester City. 

Guardiolas åttonde City-titel

Spanjoren tog över klubben 2016 och har sen dess vunnit åtta titlar, tio för de som räknar Community Shield, och än är säsongen inte över. Den 29 maj spelar City sin första Champions League-final någonsin då de ställs mot Chelsea.

Pep Guardiola håller den tredje PL-titeln väldigt högt.

– Det här har varit en säsong som ingen annan. Det här var den svåraste. Vi kommer aldrig glömma den här säsongen och sättet vi vann på. Jag är så stolt över att vara tränare för det här laget och den här gruppen spelare, säger han.

Guardiola fortsätter:

– De är så speciella. Att ta sig igenom den här säsongen, med alla restriktioner och svårigheter som vi fått handskats med, och ändå bibehålla kontinuiteten är anmärkningsvärt. Det är otroligt.

På sin officiella hemsida passar klubben på att skicka en hälsning till såväl tränare som spelare.

”Alla i Manchester City vill gratulera Pep, hans team och alla spelare för ännu än fantastisk insats för klubben”, skriver Manchester City på sin hemsida.