Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppretade supportrar blockerar ingångarna

Foto: FERMIN RODRIGUEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Planerna på en ny Super League har skapat kaos bland supportar i Europa. 

Nu tar Manchester United-supportrarna protesterna ett steg längre – genom att blockera entrén till klubbens träningsanläggning. 

Tidigare under veckan syntes hundratals Chelseasupportrar protesterandes utanför lagets hemmaarena Stamford Bridge. Anledningen till de hetsiga folkmassorna är planerna på Super League som lanserades i början av veckan. 

Nu tar Manchester United-supportrarna protesterna ett steg längre. Maskerade fans blockerade entrén till lagets träningsanläggning Carrington skyltandes med banderollerna ”51 procent Manchester United”, ”Vi bestämmer när ni spelar” och ”Glazer out” som är en riktad protest mot ägarfamiljen, rapporterar brittiska Daily Mail.

Tidningen rapporterar även att klubbens manager Ole-Gunnar Solskjaer och lagets spelare Nemanja Matic gick ut för prata med de arga supportrarna. 

United skrev därefter i ett uttalande att byggnaderna var säkrade och att gruppen av supportrar hade lämnat platsen.

Bad om ursäkt 

Joel Glazer skrev under onsdagen i ett uttalande på klubbens hemsida att ”det var fel” att vara en av de drivande krafterna bakom Super League-projektet och bad om ursäkt till klubbens fans. 

Manchester United var en av grundarna bakom Super League, men hoppade av projektet efter massiva protester från både supportrar och spelare. 

Klubbens vd Ed Woodward har sedan tidigare aviserat att han kommer lämna sin roll i Manchester United, efter att ha varit en av de pådrivande personerna bakom Super League-projektet. 

https://twitter.com/RedIssue/status/1385149721933721600?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1385149721933721600%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportbible.com%2Ffootball%2Ffoul-play-manchester-united-players-stopped-from-getting-into-training-20210422