Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första orden om korsbandsskadan

Foto: LAURENCE GRIFFITHS / STELLA PICTURES / PA
Foto: PETER BYRNE/ POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Efter gårdagens uppgifter har nu Liverpool FC bekräftat skadestatusen på Virgil van Dijk.

Mittbackens korsband är av – nu väntar operation och en lång tids skadefrånvaro.

Det bekräftar klubben på sin hemsida.

”Allt händer av en anledning”, skriver van Dijk på Twitter.

Det var efter en sen och vårdslös tackling av Evertonmålvakten Jordan Pickford som Virgil van Dijk föll till marken och tog sig för knät.

Mittbacken tog emot behandling, men kunde inte fortsätta matchen utan haltade tillbaka till bänken efter elva minuters spel. Under lördagseftermiddagen angav uppgifter till beIN Sports att van Dijk drabbats av en korsbandsskada och att frånvaron beräknades bli mellan sju och nio månader.

Måste opereras

Liverpool uttalade sig inte officiellt förrän under söndagskvällen, när man i ett meddelande på sin hemsida förkunnade att van Dijks korsband är av och att det i skrivande stund inte finns någon tidsprognos på när backen ska vara tillbaka i spel. van Dijk kommer att genomgå en operation, meddelar klubben vidare. 

Under matchen lämnades Pickfords satsning utan åtgärd, men uppgifter från England under söndagskvällen gör gällande att målvakten riskerar en avstängning på upp till tre matcher – givet att domaren Michael Oliver eller någon av VAR–domarna skriver i sina matchrapporter att uppenbara fel har begåtts.

Van Dijk: ”Allt händer av en anledning”

Virgil van Dijk själv har kommenterat sin allvarliga skada på Twitter.

”Nu är jag fullt fokuserad på min återhämtning och kommer göra allt jag kan för att komma tillbaka så fort som möjligt”, skriver van Dijk.

Nederländaren fortsätter sedan:

”I fotboll och i livet tror jag att allt händer av en anledning och det är viktigt att hålla en hög nivå oavsett om man är på toppen eller botten. Med stöd från min fru, mina barn, min familj och alla i Liverpool är jag redo för utmaningen som ligger framför mig.”