Foto: JASON CAIRNDUFF / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅNFoto: JASON CAIRNDUFF / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: JASON CAIRNDUFF / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Foto: SIMON STACPOOLE / SIMON STACPOOLE / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTOFoto: SIMON STACPOOLE / SIMON STACPOOLE / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTO
 Foto: SIMON STACPOOLE / SIMON STACPOOLE / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTO

"Just nu är Lindelöf sämst i hela världen"

Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf väntar fortfarande på sin Premier League-debut.

Samtidigt har han blivit ifrågasatt i brittisk press.

José Mourinho är inte förvånad.

– Just nu är han världens sämsta spelare. Det är så den engelska pressen fungerar, säger han till Viasat.

Den engelska pressen är inte känd för att stryka människor medhårs.

Det har den svenske mittbacksstjärnan Victor Nilsson Lindelöf fått erfara sen flytten till Manchester United. Trots att klubben har hållit nollan i båda Champions League-matcherna som han har startat har hans insatser stundom ifrågasatts av delar av den engelska presskåren.

– Jag läser ingenting av det som skrivs, jag är inte intresserad, sa Lindelöf i samband med helgens landslagssamling.

Mourinho backar Lindelöf

Och den unge mittbacken stöttas av José Mourinho, som minst sagt är luttrad efter många år i England.

– Det är inte bara mot honom, det är mot alla, säger Mourinho till Viasat och fortsätter:

– Det kommer komma en tid då de skriver att han är världens bästa spelare, vilket inte är sant. Just nu är han världens sämsta spelare och det är inte heller sant, men sån är den engelska pressen.

Victor Nilsson Lindelöf har startat i två Champions League-matcher, men väntar fortfarande på debuten i Premier League.

Mourinho: "Jag litar på honom"

Men José Mourinho har inte bråttom.

– Min plan är att ge honom tid för att utvecklas och tid för att anpassa sig till klubben. speciellt med tanke på att det är en ny omgivning för honom, Premier League, alltså, inte Champions League, säger Mourinho.

– Han är en bra spelare, en smart spelare och han passar perfekt in socialt i gruppen. Han tar steg för steg, jag litar på honom och det var därför vi köpte honom. Den senaste matchen i Moskva var ett bevis på hans potential.

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag