Jonas Olsson med lagkamrater. Foto: Alex LiveseyJonas Olsson med lagkamrater. Foto: Alex Livesey
Jonas Olsson med lagkamrater. Foto: Alex Livesey
Alan Shearer. Foto: Christopher LeeAlan Shearer. Foto: Christopher Lee
Alan Shearer. Foto: Christopher Lee

Jonas Olsson hyllas stort av Alan Shearer

Publicerad

Han nollade kommande EM-motståndaren Romelu Lukaku.

Sedan hyllades Jonas Olsson av Alan Shearer.

– Han var fullständigt briljant igen, säger den tidigare målkungen och numera BBC-experten.

Jonas Olsson hyllas i Storbritannien efter sin insats mot Everton. Trots en massiv anstormning på Goodison Park lyckades Olssons försvar nolla Everton. Och landslagsbacken såg inte bara till att kommande EM-motståndaren, Belgiens Romelu Lukaku, lämnade sin hemmaplan mållös utan han låg dessutom bakom West Bromwichs segermål.

Olsson nickade vidare ett inlägg som lagkamraten Salomon Rondon sedan bröstade in på mållinjen när bollen var på väg in i mål.

Efteråt hyllades mittbacken av den tidigare målkungen Alan Shearer, numera expert i BBC.

– Han var fullständigt briljant igen, sa Shearer i BBC:s populära fotbollsmagasin "Match of the day".

Jonas Olsson utsågs till matchens lirare

BBC utser dessutom Jonas Olsson till matchens lirare och skriver att landslagsbacken var klippan bakom att West Bromwich höll nollan. Tidningen The Guardian skriver samtidigt att svensken personifierade varför West Bromwich höll nollan i matchen. Mittbacken rensade bort bollen 17 gånger, fler än någon annan på plan, och blockerade dessutom sex skott. Everton hade hela 76 procents bollinnehav och 34 skott mot mål, men kunde inte göra mål.

Utöver försvarsarbetet gillade Shearer även den svenska mittbackens kampvilja i en välorganiserad backlinje. Shearer beundrade Olsson redan i onsdagens cupmatch mot Peterborough som gick till förlängning och straffar.

– Vi såg Olsson redan mot Peterborough och då haltade han omkring på slutet så det måste ha varit tveksamt om han ens skulle klara av att spela i dag, säger Shearer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag