Adam Johnson sparkas från Sunderland.Adam Johnson sparkas från Sunderland.
Adam Johnson sparkas från Sunderland.
Foto: Mark RunnaclesFoto: Mark Runnacles
 Foto: Mark Runnacles

Johnson får sparken från Sunderland

Publicerad

Premier League-spelaren Adam Johnson erkände att han utnyttjat ett barn sexuellt.

Nu får Johnson sparken från sin klubb Sunderland.

"Klubben kommer inte att kommentera saken ytterligare", skriver de på sin hemsida.

Det var under onsdagen som uppgifter från brittiska BBC gjorde gällande att Premier League-spelaren Adam Johnson erkänt sig skyldig till sexuellt umgänge med barn.

Historien uppdagades i mars förra året, då Johnson greps i sitt hem efter att ha misstänkts ha haft sex med en person som var yngre än 16 år.

BBC bekräftade under torsdagen att Johnson förklarat sig skyldig till två åtalspunkter: en av åtalspunkterna för sex med minderårig och åtalspunkten för groomingbrott. Vid en dom riskerar 28-åringen fängelsestraff.

Adam Johnson sparkas

Nu står det klart att Johnson får sparken från sin klubb Sunderland. Klubben skriver på sin hemsida: "Klubben har sagt upp kontraktet med omedelbar verkan. Klubben kommer inte att kommentera saken ytterligare".

Tidigare under torsdagen bekräftade Sunderland-bossen Sam Allardyce att Johnson inte skulle spela helgens match mot Manchester United.

Även klädföretaget Adidas har uppgett att de avslutar sitt samarbete med Johnson, skriver Daily Mail.

Efter sitt gripande stängdes Johnson av från spel med Sunderland, men har sedan dess återvänt till spel. Han gjorde mål mot Liverpool när Sunderland spelade 2-2 på Anfield i helgen. Det var hans andra ligamål för säsongen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag