John Terry, petad lagkapten i Chelsea. Foto: Kirsty WigglesworthJohn Terry, petad lagkapten i Chelsea. Foto: Kirsty Wigglesworth
John Terry, petad lagkapten i Chelsea.  Foto: Kirsty Wigglesworth
Många matcher på bänken har det blivit för mittbacken. Foto: Matt West/Bpi/Rex ShutterstockMånga matcher på bänken har det blivit för mittbacken. Foto: Matt West/Bpi/Rex Shutterstock
Många matcher på bänken har det blivit för mittbacken.  Foto: Matt West/Bpi/Rex Shutterstock

John Terry: "Jag vill inte spela mer i år"

Publicerad

Chelsea går som tåget och tuffar på mot en ny ligatitel.

Men någon som hamnat utanför det stjärntäta Londonlaget är klubbikonen och lagkaptenen John Terry.

- Jag är helt ärlig när jag säger det, jag vill inte spela mer den här säsongen, säger John Terry till The Mirror

Under sin nya tränare Antonio Conte har Chelsea lyckats skaka av sig förra säsongens flopp och placerat sig som stabil ligaledare. Klubben har vunnit 19 av seriens 25 matcher och har i skrivande stund åtta poäng ner till jagande Manchester City.

Men det finns en märkbar spelare i truppen som inte lyckats bidra så mycket till Chelseas triumfer.

Inte spelat mindre sen millenniumskiftet

Senast klubbikonen John Terry spelade mindre än tjugo matcher för sitt Chelsea var runt millenniumskiftet. Den här säsongen har lagkaptenen mäktat med fem matcher, men det verkar inte vara något som stör kaptenen.

- Jag är helt ärlig när jag säger det, jag vill inte spela mer den här säsongen.

- Betyder det att klubben vinner, vilket det ser ut som nu, sitter jag gärna kvar på bänken säger han till engelska The Mirror.

God harmoni

Istället för att bidra på det sportsliga planet har Terry hittat en annan viktig roll. Chelsea strålar av god harmoni och flera spelare i truppen har vittnat om den goda stämningen lagkamrater emellan. Lagkaptenen sägs spela en stor del i det.

Senaste exemplet på engelsmannens schysta stil är en arrangerad middag för klubbens alla spelare.

- Det är fantastiskt. Vi har samlat hela laget och gått ut för att äta middag ihop en gång i månaden. Vi njuter av varandras sällskap även utanför fotbollsplanen, säger försvaren Marcos Alonso på Chelseas hemsida.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag