Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johanna Frisk klar som ny tv-expert

Foto: BILDBYRÅN

Johanna Frisk lämnar Radiosporten för NENT Group.

Den före detta fotbollsstjärnan kommer både kommentera Premier League och vara expert i studion.

– Jag är redo att pröva den här nya utmaningen, säger hon i ett pressmeddelande.

Debuten kommer på måndag när Sheffield United ställs mot Wolverhampton.

Men redan i slutspelet av damernas Champions League kunde tittarna höra hennes röst.

– Johanna Frisk har gjort ett utmärkt jobb kring flera stora mästerskap som klubblagsmatcher på Sverige Radio, och när hon gästade oss under damernas Champions League-avgörande så spelade hon till sig en fast plats i Viaplays fotbollslag. Johanna är en välkommen förstärkning till säsongsstarten, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige, i ett uttalande.

Frisk representerade bland annat Umeå IK och Tyresö som spelare och har fyra SM-guld på meritlistan.

”Medveten om att det krävs leverans”

Som kommentator har hon jobbat de sex senaste åren på Radiosporten. Nu byter hon format och kommer jobba med sändningarna kring Premier League.

– Jag gillar att djupdyka ned i fotbollen och ge något till tittarna, och när matchen går i gång infinner sig adrenalinkicken, säger hon.

Och fortsätter:

– Min första match på plats i England såg jag när jag var 15 år, på Old Trafford, när Roy Keane och kompani spelade. Det är ju en liga som det finns ett enormt intresse kring, och jag är medveten om att det krävs leverans. Det blir mitt jobb att lägga fokus på rätt saker.