Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johan Elmander klar för Premier League

Johan Elmander, nära en återkomst till Premier League. Foto: Lennart Månsson

Johan Elmander lämnar Galatasaray.

Landslagsanfallaren återvänder till Premier League.

Nu blir det spel i Norwich.

– Det kan jag bekräfta, Johan flyttar till England, säger Bülent Tulun, teknisk direktör i Galatasaray, till SportExpressen.se.

Johan Elmander hamnade i Galatasarays frysbox. När landslaget samlades i Stockholm inför landskampen mot Norge pratade SportExpressen.se med anfallaren och frågade hur han såg på situationen i klubblaget.

– Tränaren är ganska klar med att just nu är det (Didier) Drogba och Burak (Yilmaz) som går före mig. Men vi spelar ju i Champions League, cupen och i turkiska ligan så det kommer att bli mycket matcher. Jag vet om detta och sedan vet man att det kan gå fort. Titta på mig. Jag spelade alla matcher och sedan skadade jag mig och så går det snabbt åt andra hållet. Inte för att jag önskar att någon ska bli skadad, men det kan bli en avstängning och så får man chansen och gör det bra, sa han.

Vill sälja Elmander

Under en längre tid har det ryktats om olika klubbar, men Elmander ville inte säga något då. Nu står det dock klart att det blir Norwich framöver för den 32-årige forwarden.

– Det kan jag bekräfta, Johan flyttar till England. Vi är överens med Johan, hans nya klubb Norwich and hans agent Anders (Wallsten). Vi önskar Johan lycka till i framtiden, säger Bülent Tulun, teknisk direktör i Galatasaray, till SportExpressen.se.

Den svenske anfallaren kom till Galatasaray från Premier League-klubben Bolton 2011.

– Jag skulle vilja säga adjö till Galatasarays supportrar, säger Elmander enligt TT.