Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättebjudningen: ”Är matchens olycksfågel”

Scott McTominay firar 2-0.Foto: Viasat
Ole Gunnar Solskjaer firar.Foto: Viasat
Scott McTominay slår 2-0 efter en bjudning från Ederson.Foto: Viasat
Ederson depparFoto: Viasat
Foto: Viasat

Manchester United har tagit två derbysegrar under samma säsong.

För första gången på tio år.

City-målvakten Ederson stod för två jättetavlor i 2-0-matchen.

– Vad gör han?, säger kommentatorn Henrik Strömblad i Viasat.

Det var i den 30:e minuten som Bruno Fernandes föll till gräset efter en duell med Ilkay Gündogan. Mike Dean blåste för frispark ett par meter utanför Citys straffområde – till gästernas vilda protester.

– City-spelarna tycker att Bruno hjälper till där, säger kommentatorn Henrik Strömblad i Viasat.

– Det ser ut som att han träffar boll, säger experten Glenn Strömberg om Gündogans aktion.

Flera spelare var framme för att markera sitt missnöje, men Dean stod på sig och Bruno Fernandes och ställde sig upp för att ta hand om frisparken. Och som han gjorde det.

Vilda protester i samband med Uniteds mål

Portugisen levererade en läcker chippassning över Citys försvarslinje och Anthony Martial tryckte in 1-0-målet med en väl avvägd högervolley. Bollen smet in precis invid Edersons högra stolpe och visst var det tekniskt skickligt av Martial, samtidigt var det en tabbe av den brasilianske målvakten.

Med halvtimmen kvar att spela byttes Manchester Citys skyttekung Sergio Agüero ut och senare sågs argentinaren sitta med en ispåse på utsida knä.

Manchester United vann matchen med 2-0 efter att Ederson stått för ytterligare en blunder på tilläggstid. Målvakten kastade ut bollen rakt i gapet på Scott McTominay, som lättade in bollen i öppet mål från långt håll.

– Vad gör han här? Han har varit ute och cyklat flera gånger den här matchen, säger kommentatorn Henrik Strömblad i Viasat.

– Han är matchens olycksfågel. De tre grövsta misstagen på planen i dag kom från Ederson, det är inte speciellt vanligt, säger Glenn Strömberg.

Manchester United vann båda matcherna

Manchester Uniteds jakt på topp fyra-placeringarna fortsätter och nu kan man stoltsera med att man slagit lokalrivalen City i båda ligamatcherna den här säsongen.

Det har faktiskt inte hänt sen sir Alex Fergusons dagar i klubben, säsongen 2009/2010.

– Det är en helt underbar känsla att se den gå in. Det är också en väldigt speciell känsla att få spela de här matcherna, mot Liverpool och City. Det är helt galet, säger Scott McTominay till Sky Sports.

– Nu ska vi fortsätta och bygga vidare på det här.

Manchester Citys tränare Pep Guardiola vill inte recensera målvakten Edersons tavlor.

– Han räddade ett par också, han är en exceptionell målvakt. Du gör också misstag, jag med. Jag är inte här för att döma mina spelare, att göra misstag är en del av spelet och han är en fantastisk målvakt, säger Guardiola.

– Vi spelade bra.

Viasats expert Jonas Olsson riktar kritik mot spanjoren efter att denne duckat frågorna om Ederson.

– Alla vet att han är en fantastisk målvakt, men du måste kunna reflektera över hans misstag. Någonstans blir han (Guardiola) en parodi på sig själv när han i stället säger att de spelade bra, säger Olsson i sändningen.

 

Se Manchester Uniteds 2-0 här