Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättetavlan: ”Det är ruskigt dåligt”

Det tog drygt 70 minuter innan Liverpool fick till ett skott på mål i bortamötet mot Sheffield United. 

Georginio Wijnaldum gick på skott – som rullade in mellan benen på 22-årige målvakten Dean Henderson.

– All respekt till motståndarna, de var tuffa, säger Jürgen Klopp efter 1-0-segern.

Det satt långt inne för Liverpool när man mötte Sheffield United. Mané hade stora chanser i första halvlek men lyckades bara träffa stolpen. 

Det var i den 70:e matchminuten som Georginio Wijnaldum tillslut fick hål på målnollan. Men det genom ett skott som unge målvakten Dean Henderson gärna vill glömma. 

Bollen gick nämligen rakt mellan benen. 

– Aj,aj, aj, vilken tavla. En jättetavla av Henderson, det är första skottet de har på mål, säger kommentatorn Henrik Strömblad i Viasat.

”Kommer inte vilja se det där igen”

Och reaktionerna på Twitter lät sig inte vänta.

”Förfärligt av målvakten. Helt fruktansvärt”, skriver Ian Doyle. 

”Dean Henderson kommer inte att vilja se det där igen”, skriver BBC Sport.  

Det fanns också en hel del sympatier för Premier League-nykomligen. 

”Katastrof för Dean Henderson. Hjärtekrossande för Sheffield United”, skriver BT Sport.  

Wilder: ”Måste koncentrera sig mer” 

Liverpool vann matchen med 1-0 och har vunnit sju ligamatcher på lika många försök den här säsongen och Sheffield United-tränaren Chris Wilder var besviken efter matchen:

– Jag är inte bekymrad över hur vi ställer upp, jag är bekymrad över resultatet. Liverpool hade en dålig dag och jag tycker att vi missade en möjlighet. I pressade situationer måste vi kunna hålla ihop. Vi var mycket nöjda med vårt spel men deras chanser kommer på våra misstag, säger Wilder. 

Han fick även kommentera målvaktstavlan av unge Henderson. 

– Om han vill vara en professionell fotbollspelare så kommer sådana här saker att hända. Men om han vill spela för topplag, om han vill spela för England, så måste han göra det bättre, koncentrera sig mer. Det är en besvikelse för honom i dag. Jag tänker inte lägga mina armar om honom efter det här, han måste helt enkelt göra det bättre. 

Sheffield United hyllades efter matchen 

I Liverpool-lägret var det desto muntrare. 

– För oss var det viktigt att vinna, vi hade ofattbart stora chanser, i första halvlek hade vi två stora chanser och i andra hade vi en som vi gjorde mål på. De här matcherna, de är inga skönheter och du måste arbeta hårt för resultat, säger Jürgen Klopp efter matchen. 

– Du måste respektera motståndaren, vi hade bra stunder och det var en av de här matcherna som du bara måste vinna och inte tänka för mycket. Ett lag förtjänade att vinna, vilket var vi, men all respekt till Sheffield United, de var tuffa, avslutar tränaren. 

Goda toner var det även hos matchhjälten Georginio Wijnaldum, som även han hyllade motståndarlaget. 

– Vi hade förväntat oss att det skulle vara en tuff match men vi själva gjorde det ännu svårare eftersom vi inte spelade vår bästa match. Hatten av för Sheffield United för de spelade väldigt bra och de hade också några chanser. Matchen var tuff men det här är Premier League, det är en hög nivå, säger han.

https://twitter.com/IanDoyleSport/status/1177930362502156290