Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättesmällen: Sterling blir borta i flera veckor

Raheem Sterling och Pep Guardiola.Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN
Bekymren hopar sig för Pep Guardiola. Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Inte nog med att Manchester City föll mot Tottenham.

I den 84:e minuten tvingades Raheem Sterling av med en misstänkt skada.

Nu kommer domen. 

– Det kommer att ta veckor, säger Pep Guardiola. 

Det var i 0–2-förlusten mot Tottenham under söndagen som Raheem Sterling tvingades linka av planen. Vid en första anblick såg det kanske inte alltför allvarligt. I dag kom beskedet från Guardiola – stjärnan missar ett obestämt antal veckor. 

– Det kommer att ta veckor, men jag vet inte hur lång tid just nu, säger Guardiola på presskonferensen inför söndagens match. 

Sterling har startat i 23 av Manchester Citys 25 matcher i Premier League och fyra av sex matcher i Chamions League den här säsongen. Första matchen i dubbelmötet mot Real Madrid spelas 26 februari, en match som i allra högsta grad är i fara för Sterling. 

– Det är ett problem att vara utan honom, men vi var utan Gundo (İlkay Gündoğan) under första säsongen och (Aymeric) Laporte den här säsongen. Det är vad det är, säger City-tränaren. 

Glädjebeskedet: Talangen på väg tillbaka

Leroy Sané gick sönder i Community Shield-mötet med Liverpool i augusti och varit borta sedan dess. Under presskonferensen tillkännagav Pep Guardiola att 21-åringen är på väg tillbaka – men att det kommer ta lite tid. 

– Han har börjat träna med oss. Han behöver få tillbaka tempot och självförtroendet. Det måste ta tid. Han behöver veckor. 

Härnäst väntar West Ham på söndag för Manchester City, som tvingas klara sig utan både Sané och Sterling.