Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jättenotan för att sparka Mourinho

José Mourinho. Foto: MATT MCNULTY / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Manchester United har fått en drömstart under nye tränaren Ole Gunnar Solskjaer. Foto: RICHARD LEE/BPI/REX / RICHARD LEE/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Manchester United fick nog efter katastrofhösten och sparkade José Mourinho. 

Och det var inte gratis.

Portugisen hade en fallskärm på 170 miljoner kronor som klubben betalade ut direkt, skriver Daily Mail. 

I december var Manchester United en klubb i fritt fall.

Klubben, som slutade tvåa i Premier League förra säsongen, radade upp fiaskon i ligan och tränaren José Mourinho låg i en minst sagt infekterad konflikt med storstjärnan Paul Pogba.

Med en vecka kvar till julhelgen kom så beskedet att Mourinho, som hade kontrakt över säsongen 2019-2020, hade fått sparken.

– Manchester United har en framtid utan mig. Jag har en framtid utan Manchester United. Det är ”game over”, sa han till Sky Sports. 

– Jag hoppas att ni i media respekterar mitt sätt att hantera den här situationen. Till jag kommer tillbaka till fotbollen har jag rätt att leva mitt liv. Jag går och shoppar och går på promenad, det är det jag vill göra. 

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester United – direkt i Messenger 

 

Uppgifter: Mourinho fick 170 miljoner

Den 55-årige tränarikonen har den senaste tiden kopplats ihop med sin förra klubb Real Madrid och den portugisiska storklubben Benfica.

Var tränarkarriären fortskrider får framtiden utvisa. Vad som dock är klart är att José Mourinho knappast lämnar Manchester United fattig.

Enligt Daily Mail ska Mourinho ha haft en rejäl fallskärm inskrivet i sitt kontrakt med Manchester United, en fallskärm som aktiverades då klubben sparkade honom.

Summan?

170 miljoner kronor, enligt tidningens uppgifter.

Under sin tid i klubben valde José Mourinho att bo på lyxhotellet The Lowry i stället för att köpa eller hyra en egen bostad.

Den notan landade på drygt åtta miljoner kronor, enligt uppgifter i engelska tidningar

 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se