Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jätten dumpar Özil – efter Erdogan-bilder

Arsenal har öppnat sin träningsanläggning. Här kommer några av spelarna i sina lyxbilar för ett lättare träningspass.
Erdogan på Özils bröllop med svenska Amina Gulse.Foto: TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / HANDOU / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDY ROWLAND VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PRIME MEDIA IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.D

Bilder med Recep Tayyip Erdogan. 

Nu dumpas Mesut Özil, 31, av Adidas. 

Sportjätten anser att tysken har för ”kontroversiella åsikter”, skriver Daily Mail. 

Samarbetet, som varade i sju år, är nu över. 

Mesut Özil och Adidas går skilda vägar. Daily Mail rapporterar att företaget valt att säga upp avtalet som har gett Özil 300 miljoner kronor sedan 2013. Anledningen är att Adidas anser att tysken har för kontroversiella åsikter. 

Så sent som förra året bjöd han Turkiets president Recep Tayyip Erdogan till sitt bröllop och bilder spreds på sociala bilder. Efteråt kritiserades 31-åringen för bilderna och många menade att Özil gjorde fel i att inte ta avstånd från, vad de anser, en diktatur. 

Dessutom gick han ut offentligt och fördömde Kinas behandling av muslimer i Xinjiang-regionen. Något som skapade stora rubriker och irriterade Kina. Det tvingade Arsenal till att gå ut med ett pressmeddelande där man tog avstånd från Özils kommentarer och menade att varje spelare har rätt till sin åsikt. 

Tjänar bäst i Arsenal

En annan anledning som nämns i sammanhanget är coronakrisen. Daily Mail skriver att Adidas, som många andra företag, inte vet hur framtiden ser ut och har på grund av det valt att sänka kostnaderna. 

Mesut Özil tjänar överlägst bäst i Arsenal. Veckolönen ligger på närmare fyra miljoner kronor. Den offensive mittfältaren har varit i frysboxen under den förre Arsenal-tränaren Unai Emery men sedan Mikel Arteta tog över i december har Mesut Özil fått flera chanser i startelvan.