Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ynklig kollaps – hans hemska år fortsätter”

De Gea tappar in bollen till 1-0 för Watford. Foto: Viasat
Spanjoren kunde inte tro sina ögon efter misstaget. Foto: Viasat

Manchester United fick uppleva några riktiga mardrömsminuter borta mot Watford.
Först stod David de Gea för en jättetavla – och sedan fick de en straff emot sig. 

På knappa fem matchminuter låg de under med 2-0 – ett avstånd de inte tog ikapp. 

– Han har ju bollen – det är som att han har såpa i händerna, säger Niklas Holmgren i Viasat.

Efter en mållös första halvlek så hände det betydligt mer efter halvtid i matchen mellan tabelljumbon Watford och Manchester United. 

I den 50:e matchminuten tog Ismaila Sarr vara på en boll som han på volley fick in efter rejäl målvaktstabbe. David de Gea var på bollen men av någon outgrundlig anledning slant den ändå in i mål. 

De Gea föll förtvivlat ned på knä – men mardrömsminuterna för United var inte till ända.

– Han har ju bollen – det är som att han har såpa i händerna, säger Niklas Holmgren i Viasat. 

Deeny var säker från straffpunkten

Strax därpå stod nämligen Aaron Wan-Bissaka för en klumpig kapning av målskytten Ismaila Sarr i straffområdet. Troy Deeney la upp bollen på straffpunkten och satte säkert 2-0, vilket var Watfordanfallarens första mål för säsongen. 

Watford fortsatte därefter att ha ett par farliga kontringar – och United försökte att trycka på för att komma ikapp. Men avsluten ville inte sitta för bortalaget som fick se sig besegrade på Vicarage Road. 

”Gav Watford osannolik ledning” 

Journalisten Samuel Luckhurst på Manchester Evening News höll inte tillbaka på kritiken vad gällde De Gea i spelarbetygen efter matchen. 

”Hans händer gav Watford en osannolik ledning som ledde till United's ynkliga kollaps. Hans hemska år fortsätter”, skriver han. 

Kritiken mot Manchester United fortsatte sedan att ösa in. 

”Förmodligen Manchester United's värsta prestation den här säsongen. Ser ut som att de är fast i en femårscykel av att se bra ut i en vecka och sen ha absoluta skräckuppvisningar”, skriver Chris Winterburn, journalist på Marca, på Twitter. 

”Man United så dåliga i dag. Watford behövde inte ens vara bra för att slå dem i dag. Första gången Watford har vunnit hemma i ligan på nästan nio månader”, skriver Kaveh Solhekol, reporter på Sky Sports. 

https://twitter.com/cmwinterburn/status/1208778590638264321https://twitter.com/SkyKaveh/status/1208776934643191808https://twitter.com/MiguelDelaney/status/1208776848408223745