Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag var oförskämd, men mot en idiot...”

Foto: JAMES MARSH/BPI/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Bortdömt mål, skada på Harry Kane och förlust mot Southampton.

Efteråt handlade ändå allt om... José Mourinho.

– Jag förtjänade helt klart ett gult kort, för jag var oförskämd. Men jag var oförskämd mot en idiot, säger han.

Tottenham hamnade i tidigt underläge St. Mary's Stadium då stekhete Danny Ings gjorde 1-0.

Formstarka Southampton fortsatte sen att föra spelet och såg ut att ha bra kontroll på matchen. Då, med drygt en kvart kvar att spela, styrde Harry Kane in 1-1 efter en frisparksvariant.

Trodde de flesta. Målet dömdes bort för offside efter Var-granskning, men det var inte den enda smällen för gästande Spurs, som dessutom fick se lagkaptenen Kane lämna planen direkt efter det bortdömda målet.

Anfallsstjärnan sträckte sig i samband med situationen och tog sig för baksida lår när han haltade av planen. 

Southampton vann matchen med 1-0 och efteråt fick gästernas tränare José Mourinho stå till svars för en uppmärksammad situation. Under den andra halvleken fick portugisen ett gult kort efter att han gått över till Southamptons bänk.

Mourinho: ”Jag var oförskämd mot en idiot”

Mourinho böjde sig fram och såg ut att tjuvkika i en av Saints-tränarnas anteckningar och enligt brittisk press ska han dessutom ha viskat något i ledarens öra.

– Vad pysslar han med?, säger kommentatorn Robert Tennisberg i Viasat.

Mourinhos svar efteråt?

– Jag förtjänade det gula kortet eftersom jag var oförskämd. Men jag var oförskämd mot en idiot. Så jag förtjänade helt klart en varning. Jag sa ett par fula ord till killen, säger han.

Angående skadan på Harry Kane:

– Han spelar varenda minut, han spelar hela tiden. Det kan vara allvarligt, men det kan också inte vara det. Men han kommer definitivt bli borta ett tag.

Danny Ings gjorde sitt 13:e mål för säsongen och ligger delad tvåa i Premier Leagues skytteliga.

– Det är en enorm seger för oss. Att få starta det nya året på det här sättet är fantastiskt. Vi ställer höga krav på oss själva och strävar efter att bli ännu bättre. Den här säsongen har varit upp och ner men jag känner att vi har vänt nu.