”Jag skickade ett sms och bad om ursäkt”

Foto: PAUL DENNIS/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK / PAUL DENNIS/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: NTB CODE 20575 / REUTERS BILDBYRÅN

Pontus Jansson berättade tidigare i somras hur han ”kastades ut till media” under sin tid i landslaget.

Senare bad Premier League-backen om ursäkt till Janne Andersson.

– Det har inget med min relation Janne att göra. Det var andra saker, säger Jansson till Viaplay.

I en intervju med Sydsvenskan, som publicerades i början av juni, gick Pontus Jansson hårt åt landslaget för hur han stundtals behandlades under sin tid i Blågult.

Han lyfte specifikt Nations League-förlusterna mot Portugal (0-3) och Kroatien (1-2) hösten 2020.

– Jag fick ta nästan all skit för två dåliga landskamper. Okej, jag gjorde ett stort misstag mot Kroatien som ledde till förlust. Mot Portugal sen var alla klappkassa. Men jag var den som fick vara ansiktet utåt även för det, sa han då.

Och fortsatte:

– Men även för hur jag blev behandlad av landslaget efteråt. Det har jag nog aldrig sagt utåt innan. Jag fick stå där helt själv. De kastade ut mig till media. Jag har inga problem med att ta kritik. Men ibland får det finnas en gräns. 

Förbundskapten Janne Andersson bemötte Janssons uttalanden efter Sveriges förlust mot Norge i Nations League.

– Om han menar något mot mig personligen blir jag jätteledsen och besviken. Och då hoppas jag han hör av sig så vi får ta det på tu man hand, sa han på presskonferensen efter matchen.

Pontus Janssons sms till Janne Andersson

Pontus Jansson, som tackade för sig i landslaget efter EM 2021, hörde också av sig till Andersson.

Det berättar han i en intervju med Viaplay.

– Jag skrev ett sms till Janne (Andersson) typ dagen efter, för han fick också frågor om de här sakerna på hans presskonferens. Att det jag sa ska ta energi från hans viktiga Nations Legaue-matcher, då skrev jag ett sms och bad om ursäkt för att han ska behöva stå och svara på de här frågorna, säger han.

Brentfordbacken förklarar vidare vad han menade i den uppmärksammade intervjun.

– Det har inget med min relation till Janne, Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten) eller den sportsliga ledningen att göra. Utan mer att jag sa att man kanske kunde hanterat det lite bättre, skydda sin... Ja skydda mig i det fallet. Samtidigt står jag fast vid att jag skulle ha det för jag var inte bra nog, för när man är bra får man höra det och om man är dålig ska man få höra det. Det var nog mer att jag inte var redo för det.