Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag missade ett av mina barns födsel”

Lorenzo Insigne målskytt från straffpunkten
Foto: ALAN FRANKLIN / REX/IBL

Rio Ferdinand tog sig till toppen i världsfotbollen.

Men under karriären offrade han dyrbar tid med familjen.

– Jag missade födelsedagar, jag missade så mycket saker, jag missade ett av mina barns födsel, säger han enligt Mirror.

Rio Ferdinand har nyligen blivit pappa för fjärde gången. Men när sonen Cree kom till världen kände den tidigare storspelaren att han upplevde föräldraskap för första gången.

I en intervju med podcasten ”The MidPoint” berättar Ferdinand om hur han tidigare hade svårt att banalsera livet som familjefar och fotbollsproffs.

– Vi tror att vi som pappor att vi gör ett bra jobb och att vi alltid finns där, men det gör vi inte. Vi dyker bara upp då och då för att vi reser så mycket.

– Jag var nog inte där 75 procent av tiden. Jag reste runt i Europa och spelade matcher. När jag väl var där, var jag där mentalt? Jag använde ursäkten ”åh jag har match” och lämnade en timme tidigt, säger han enligt Mirror.

Rio Ferdinand missade sitt barns födsel

Ferdinand spelade i Manchester United mellan åren 2002 och 2014, innan han avslutade karriären året efter i Queens Park Rangers. I dag ser 42-åringen tillbaka på vad karriären höll honom borta ifrån.

– Familjen är det man offrar. Jag gick inte på flera familjehögtider. Jag missade födelsedagar, jag missade så mycket saker, jag missade ett av mina barns födsel.

Den före detta landslagskaptenen har barnen Lorenz, 14, Tate, 12, och Tia, nio sedan tidigare med sin första fru Rebecca Ellison som avled i bröstcancer 2015.

2019 gifte sig stjärnan med Kate Ferdinand, mamma till parets första barn Cree.

– Jag har blivit mer kärleksfull, mer öppen och försöker uppmuntra barnen att prata mer, säger Rio Ferdinand om hur han påverkats av Rebeccas bortgång.