Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag hatar regeln – men det är straff”

Tuchel och Solskjaer diskuterar
Foto: Viaplay
Maguire vill ha straff
Foto: Viaplay

Det blev heta känslor när Chelsea och Manchester United spelade 0-0 Stamford Bridge. 

Thomas Tuchel och Ole Gunnar Solskjaer hamnade i luven på varandra. 

Detta efter att gästarna ropat på straff. 

– Vi blir rånade på två poäng, säger Ole Gunnar Solskjaer i Sky sports efter matchen. 

Det vankades toppmöte när Chelsea tog emot Manchester United i en match som hade en stor betydelse för slaget om Champions League-platserna. 

Men matchen, som på förhand lovade mycket, blev inleddes chansfattigt – men efter en kvart blev det dramatiskt. 

Mason Greenwood hamnade i en löpduell med Callum Hudson-Odoi i Chelseas straffområde. Sistnämnde råkade få bollen på handen och United-spelarna ropade på straff. Domaren valde, efter VAR-granskning, att fria. Beslutet fick tränarna Thomas Tuchel och Ole Gunnar Solskjaer att säga några väl valda ord till varandra. 

Slutade till slut 0-0

– Jag tycker att det är straff. Hudson-Odoi grips av panik och det faktum att hans arm inte borde vara där den är, säger Gary Neville i Sky sports. 

”Jag hatar handbollsregeln men det där är straff”, skriver Gary Lineker. 

Luke Shaw å sin sida – han är tvärsäker på att det var straff. 

– Domaren sa till Harry Maguire att han (domaren) inte kunde säga att det var korrekt straff, för då hade det blivit viralt, säger Vänsterbacken. 

ESPN-journalisten Dale Johnson gav en anledning till att varför det inte blev straff: 

”Att det inte blev straff beror på att Stuart Attwell (domaren) inte kände att Hudson-Odoi rörde handen mot bollen medvetet”, skriver Johnson. 

I den andra halvleken var det Chelsea som kom närmast ett ledningsmål, men 0-0 stod sig, vilket även blev slutresultatet. 

– Jag vill inte säga så mycket, för då blir det inte bra. Men det är klart att det är straff. Jag begriper inte hur det inte kan bli en straff. Till slut så rånar han (domaren) oss på två poäng, säger Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer. 

0-0 betyder att United sin position på en andraplats. Chelsea är femma, en poäng bakom West Ham som har den sista Champions League-platsen.