Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag har ju otroligt svårt för Mourinho som person”

Anna Brolin och Anders Jansson under Fotbollsgalan. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
José Mourinho. Foto: LENNARTPREISS / WITTERS BILDBYRÅN

Succéprogrammet "Mellan raderna" om engelsk fotboll är tillbaka och den här säsongen sänds det även i SportExpressen TV.

Folkkäre komikern Anders Jansson står redo att återigen ta sig an den engelska fotbollen från ett supporterperspektiv. 

– Vi kan ta upp saker som inte passar sig i en vanlig fotbollsstudio. Där sitter man inte och pratar om att West Bromwichs nya maskot ser ut som en värmepanna, säger Jansson. 

I mars tog Anders Jansson klivet från att tycka till om fotboll på Twitter till att dela med sig av sina åsikter framför en tv-kamera. Nu är "Mellan raderna", studioprogrammet som blickar ut på den engelska fotbollen från ett supporterperspektiv, tillbaka på Viafree. Nytt för säsongen är att programmet också sänds i SportExpressen TV. 

Under den kommande säsongen ska Jansson, som slog igenom för den breda massan med SVT-succén Hipp hipp, spela in 35 nya avsnitt tillsammans med programledaren Erik Bäckrud.

”Mellan raderna” tillbaka 

– Viasat kontaktade mig, de hade väl sett på Twitter att jag är otroligt engagerad. De ville att vi skulle ta upp saker från ett fanperspektiv. Och det funkade så bra att det blir en ny säsong. Det är fantastiskt kul, säger Jansson. 

– Vi kan ta upp saker som inte passar sig i en vanlig fotbollsstudio. Där sitter man inte och pratar om att West Bromwichs nya maskot ser ut som en värmepanna. Men jag och Erik kan ju nörda in oss på det och sitta och välja de fem fulaste maskotarna i Premier Leagues historia. Vi har ett bredare fält, och då blir vi nog mer lättillgängliga. 

Du som humorist – vem tycker du står för humorn i Premier League?

– Det blir som ett litet galleri av personer. Jag har ju otroligt svårt för José Mourinho som person, men jag som komiker kan ju se att han har glimten i ögat. Men han visar den så sällan. Klopp är rolig på sitt sätt, men det kan ju bli ihåligt när de förlorar med 1-3 hemma. Men blandningen av karaktärer är det som gör det roligt. Det var fruktansvärt roligt när Marcelo Bielsa gjorde sin första intervju och inte kunde säga namnet på motståndarlaget. Och det var Stoke, så det är inte jättesvårt att säga. Det kan bli tufft när han ska möta Sheffield United. 

– Det finns såna här små grejer som man inte tar upp i de större programmen. Vi tar upp de udda, konstiga grejerna. 

”Trycka ner Liverpool-supportrar”

Jansson är själv uttalad Arsenal-supporter – och han är försiktigt optimistisk inför den stundande säsongen. 

– Det finns något vackert i att man inte vet vad som ska hända. Jag har alltid gillat Arsène Wenger, men jag kunde se behovet av en förändring, säger Jansson, som dock inte håller sitt hjärtas klubb som titelfavoriter. 

– Manchester City ser oförskämt starka ut. Och Liverpool har inga ursäkter kvar. De har sin största chans på flera år. Vilket är lite jobbigt, för jag har många vänner som är Liverpool-supportrar, och de har man alltid kunnat trycka ner. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!