Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har aldrig sagt att jag ska stanna”

Foto: RICHARD HEATHCOTE / BILDBYRÅN

Harry Kane, 27, är redo att lämna Tottenham. 

I en intervju på Skybet med den förre storspelaren Gary Neville säger den engelska stjärnanfallaren att han ”inte vill ångra något i slutet av sin karriär”

– Jag har aldrig sagt att jag ska stanna i Tottenham hela min karriär, säger han. 

På undersektionen ”meriter” på Harry Kanes Wikipediasida är listan över den engelska anfallarens individuella priser lång. Ett par exempel: 

Premier Leagues bästa målskytt två gånger ( 2015–16 och 2016–17)

VM:s bästa målskytt 2018. 

Invald i Premier Leagues bästa elva vid fyra tillfällen. 

Men listan över titlar som Kane vunnit gapar tom. Två gånger har han slutat tvåa i ligacupen med Tottenham och en gång har han blivit tvåa i Champions League. 

Det är mot bakgrund av det som Harry Kane nu sägs vilja lämna Tottenham. 

Harry Kane vill lämna Tottenham

Det var tidigare i veckan som flertalet engelska medier rapporterade att Kane, som undantaget ett antal utlåningar tillhört Spurs hela sin karriär, nu vill lämna klubben. 

Ligarivalerna Manchester City, Manchester United och Chelsea ska alla vara intresserade, men enligt The Telegraph kommer Kane ”behöva gå i krig” med ordföranden Daniel Levy för att få lämna.  

Efter onsdagens 1-2-förlust mot Aston Villa tog Kane ett ensamt varv på innerplan för att tacka fansen. Något som tolkats som ett farväl. 

Det späs nu på av en intervju Kane gjort med den förre storspelaren Gary Neville på SkyBets youtubekanal. 

Harry Kane öppnar för att bli såld

I intervjun säger Kane att han ”inte är desperat” för att lämna, men erkänner samtidigt att han står inför ett viktigt karriärval den här sommaren. 

– Jag är inte rädd att säga att jag vill vara bäst. Jag vill vara på samma nivå som Cristiano Ronaldo och Leo Messi. Det är mitt mål, att vinna titlar år ut och år in. Jag vill göra, 50, 60, 70 mål per säsong. Jag har tittat på Champions League den här säsongen och sett de engelska lagen göra succé. Det är den sortens matcher jag vill spela, säger han och fortsätter: 

– Jag vill inte att min karriär ska närma sig slutet och jag känner att jag ångrar något. Jag vill vara den bästa versionen av mig själv som jag kan vara. 

I intervjun säger inte Kane rakt ut att han vill lämna klubben, utan han uttrycker sig mer diplomatiskt: 

– Jag har aldrig sagt att jag ska stanna i Spurs hela min karriär, men jag skulle aldrig säga att jag ska lämna Spurs. 

Samtidigt öppnar Kane för en försäljning på ett sätt han aldrig gjort förut. 

– Daniel Levy kanske vill sälja mig? Han kanske tänker: ”Om jag kan få en miljard för Kane, varför inte?”. För det kommer jag inte vara värd de kommande 2-3 åren. 

– Jag hoppas att jag och Levy har en så pass bra relation att vi kan ha ett bra samtal om det här.


Kane tackar av hemmapubliken – för sista gången?