Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag har aldrig i mitt liv varit någons slav”

Foto: Viaplay
Foto: STINA STJERNKVIST
Foto: JED LEICESTER/SHUTTERSTOCK / JED LEICESTER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Bojan Djordjic talade länge om anklagelserna mot Cristiano Ronaldo i Viaplays studio.

Knappast en slump, enligt Fredrik Wikingsson, som i ”Filip och Fredriks podcast” menar att experten läste från ett färdigskrivet manus. 

”Jag har aldrig i mitt liv varit någons 'slav' så allt jag gör/säger är genuint/ärligt och kommer från hjärtat”, svarar Djordjic på Instagram.

– Bojan talade från hjärtat i sändningen och behöver inte söka godkännande för det, säger Fredrik S Johansson, presschef Nent Group Sport.

Cristiano Ronaldos återkomst till Manchester United väckte stor glädje och hysteri hos många supportrar. Bara någon vecka efter att övergången blev offentlig rapporterades att klubben sålt tröjor med portugisens namn för över två miljarder kronor. 

Men övergången har också lett till debatt om de våldtäktsanklagelser som riktats mot Ronaldo. 

Det var 2018 som amerikanskan Kathryn Mayorga trädde fram i Der Spiegel och anklagade Ronaldo för våldtäkt på ett hotellrum i Las Vegas 2009. Dokument från Football Leaks, som Ronaldo och hans team menar är falska, visar att fotbollsstjärnan erkänt att han penetrerat Mayorga mot hennes vilja. Polisutredningen lades ner 2009, öppnades på nytt 2018 men har inte lett till någon dom. 

”Hur ska man som kvinna kunna känna sig inkluderad i ett sammanhang där man konsekvent skyddar män som skadar kvinnor?”, skrev SportExpressens Therese Strömberg i en krönika

Ämnet kom även på tal under Viaplays Premier League-sändningar förra helgen, när Cristiano Ronaldo skulle göra sin första match för United. 

Wikingsson om Bojan Djordjics ord

Experten Bojan Djordjic, med ett förflutet i United, berättade om sina kluvna känslor inför Ronaldos återkomst. 

– Sedan hans ankomst har jag haft blandade känslor med tanke på de våldtäktsanklagelser som skedde för ett par år sedan. Min första reaktion var att jag var överlycklig, det var supportern i mig. Men jag kan inte sopa undan mina känslor som människan Bojan. För mig ska fotbollen vara inkluderande, det har varit tufft för mig att hantera de här månaderna, sa Djordjic bland annat. 

Programledaren Fredrik Wikingsson följde Viaplays sändning, och reagerade på uttalandet. 

– Någon måste, har Viaplay bestämt, ta lite avstånd från detta så att de med gott samvete kan visa Ronaldo sedan, säger Wikingsson i ”Filip och Fredriks podcast”

– Jag säger inte att detta är fel, men det är intressant för mig, för det är så uppenbart en gest för att ha ryggen fri. 

Tv-profilen menar sig kunna höra att Bojan Djordjic läste från ett färdigskrivet manus i studion. 

– Ett, de klipper bort från studion så under hela det långa svaret är han aldrig i bild. Det är ganska uppenbart när han hör det, att Bojan läser innantill. Det här är ett svar som är godkänt upp hela vägen till Viaplay-ledningen, det är jag helt övertygad om, säger Wikingsson. 

Djordjics svar: ”Du har faktiskt helt fel”

Bojan Djordjic har svarat Wikingsson i en kommentar på Instagram.

”Min fina vän, här har du faktiskt helt fel. Att ifrågasätta 'presentationen' och tro att jag sa saker som inte kommer från hjärtat om ett samhällsproblem som är större än fotbollen, tar jag personligt. Har aldrig i mitt liv varit någons 'slav' så allt jag gör/säger är genuint/ärligt och kommer från hjärtat. Det kommer aldrig ändras. Jag trodde själv att jag var i bild, eftersom kameran var på. Dom bevisen finns, och då hade du fått se tårfyllda ögon, eftersom det var en svår stund för mig. Det var inget som var planerat, eller iscensatt”, skriver tv-experten bland annat. 

Så här säger Fredrik S Johansson, presschef för Nent Group Sport, där Viaplay ingår, till SportExpressen.

– Bojan talade från hjärtat i sändningen och behöver inte söka godkännande för det. 

Fredrik Wikingsson utvecklar kort i ett sms: 

”Jag har inte ett ont ord att säga om vare sig Bojan eller hans AVSIKT med det där, det jag tyckte kändes lite off var PRESENTATIONEN”.