Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag hade velat byta ut alla elva spelarna”

Foto: CRAIG GALLOWAY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / CRAIG GALLOWAY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ADAM DAVY / STELLA PICTURES / PA

Förlust mot belgiska Royal Antwerp. 

Då hänger flera spelare löst. 

– Jag hade velat göra elva byten efter första 45, säger José Mourinho. 

Tottenham har den här säsongen varit ett offensivt lag som har gjort många mål. I Europa Leagues första gruppspelsmatch blev det en klar seger med 3-0. 

Under torsdagskvällen åkte Londonklubben till Belgien för att möta Antwerp. 

De åkte hem med en arg José Mourinho och dessutom en förlust. 

Belgiska klubben vann matchen med 1-0 efter att Lior Rafaelov satte matchens enda mål i den första halvleken. 

”Jag måste ta ansvar”

Den portugisiske stortränaren valde att rotera friskt men i halvtidsvilan gjorde han fyra byten för att försöka ändra på matchbilden. Efter matchen var Mourinho rejält besviken på lagets insats – och kritiserade han de spelarna som blev utbytta. 

– Jag hade velat göra elva byten efter första 45. Anledningen till att jag inte gjorde fem byten är för att det var en halvlek kvar, säger José Mourinho enligt The Mirror.  

En av dem som byttes ut är den engelske landslagsstjärnan Dele Alli. Mittfältaren har hamnat i frysboxen den här säsongen och i torsdagens bortamatch fick han chansen från start – men byttes alltså ut efter första halvleken. 

– Det finns en person som jag kan skylla på för förlusten. Det är jag som tar ut startspelare. Efter den här matchen kommer mina val vara mycket enklare. Jag måste ta ansvar, säger Spurs-tränaren. 

https://www.instagram.com/p/CG8N7b8pYc1/?utm_source=ig_web_copy_link