Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag hade gett honom sparken samma dag”

Jan Åge FjörtoftFoto: BILDBYRÅN NORWAY

Före detta proffsspelaren Jan-Åge Fjörtoft var vansinnig efter Cardiff-tränaren Neil Warnocks senaste presskonferens. 

Nu kräver han att klubben agerar.  

Neil Warnock är känd som en av Premier Leagues mest frispråkiga tränare. Och han levde sannerligen upp till ryktet efter Cardiffs 0-0-match mot Huddersfield.

Warnock fick en fråga om Storbritanniens pågående brexit-förhandlingar och avlossade då en tirad som snabbt blev en viral snackis.

– Jag förstår inte varför politikerna inte gör som befolkning vill, om jag ska vara ärlig. vi hade en folkomröstning och nu ser vi olika politiker säga olika saker. Varför hade vi då en jävla folkomröstning överhuvudtaget? Jag är jättespänd på att få lämna EU, och jag tror att vi kommer att få det mycket bättre utanför den där jävla grejen. Åt helvete med resten av världen, sa Warnock. 

”Idiotiskt!”

Warnock har fått gott om mothugg för sitt uttalande. En av de skarpaste replikerna kommer från den norske fotbollslegendaren Jan-Åge Fjörtoft.

– Uttalande är rätt och slätt så dumt. Idiotiskt! Han har ett jobb på grund av utländska ägare och har många utländska spelare i laget. Hade jag varit klubbordförande hade jag gett honom sparken samma dag, säger Fjörtoft till VG.  

Cardiff gick senare ut och förtydligade att Warnocks utspel inte är representativt för klubbens åsikt i frågan. 

https://twitter.com/BeardedGenius/status/1084379585989480448