Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag frågade om jag fick bryta kontraktet”

Sánchez är numera i InterFoto: REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK / REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Alexis Sánchez i UnitedFoto: MATT WEST/BPI/REX / MATT WEST/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Sánchez bad om att få återvända till ArsenalFoto: SOUTH/SILV/REX/SHUTTERSTOCK / SOUTH/SILV/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Den chilenske anfallaren Alexis Sánchez, 31, ångrade sin flytt till Manchester United redan första dagen. Det säger anfallaren i en sex minuter lång video på Instagram.

– Jag frågade min agent om jag kunde bryta kontraktet och återvända till Arsenal, säger Sánchez i videon rapporterar Goal.  

Alexis Sánchez kom till Manchester United inför säsongen 2018. Chilenaren hade då gjort succé i Arsenal och levererat 80 mål på 166 matcher. Tiden i Manchester United blev dock inte som någon hoppats på och Sánchez noterades för endast fem mål på 45 framträdanden och lånades senare ut till Inter.

Ville återvända till Arsenal

I en video på sin Instagram talar nu Sánchez ut om den tuffa tiden i Manchester United. 

– Efter min första träning insåg jag många saker. Jag åkte hem och frågade min familj och min agent om jag kunde bryta kontraktet och återvända till Arsenal, men jag hade redan skrivit på, säger Sánchez enligt Goal. 

Inte enade som lag

Alexis Sánchez pekar ut bristen på lagsammanhållning som en faktor som gjorde att han inte trivdes i klubben.

– Månader gick och jag kände fortfarande samma sak. Vi var inte enade som lag. Journalisterna pratade utan att veta och det gjorde ont. Gamla spelare uttalade sig utan att vet vad som händer i klubben, säger han.

Sánchez menar även på att han fick oförtjänt mycket kritik för sin tid i Manchester United. 

– Jag är självkritiskt och borde spelat bättre. Men jag fick alltid skulden, även ifall jag bara spelade ett par minuter. 

https://twitter.com/eduardohagn/status/1301657133407023105