Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag bär Spurspyjamas – jag sover även i den”

Foto: MAGI HAROUN/REX / MAGI HAROUN/REX/IBL REX FEATURES

José Mourinho bryr sig inte om vilka klubbar han tränat tidigare.

Det slog han fast på sin första presskonferens med Tottenham.

– Jag tillhör klubben jag är i. Jag bär klubbens pyjamas och sover i den, säger Mourinho.

José Mourinho mötte under torsdagseftermiddagen den brittiska mediekåren för sin första presskonferens som tränare för Tottenham.

Uppe på podiet inledde portugisen med att gratulera den sparkade Mauricio Pochettino till hans arbete i klubben och sa att han är övertygad om att Pochettino kommer hitta en bra klubb igen. Han är också nöjd med att ha tagit sig an uppdraget som Tottenham-tränare och säger att han är redo för det.

– Jag hade en känsla att jag skulle få en klubb mitt under säsongen. Jag visste att jag skulle vara i en situation där jag bara skulle få en eller två dagar innan min första match, säger Mourinho.

– Från en känslomässig synvinkel är jag avslappnad, motiverad och redo och jag tror att spelarna har känt det de här två dagarna. Jag är redo och jag är här för att stötta dem.

”Tillhör klubben jag är i”

Under sin tid som tränare i Manchester United fick Mourinho kritik för att han inte kunde hantera lagets stjärnor och han fick dessutom ofta höra att hans spelsätt var omodernt. På presskonferensen säger han att han har förändrats lite.

– Jag tror det. Du är den du är men jag har haft tid att tänka igenom många saker. Under min karriär har jag insett misstag jag gjort och jag kommer inte göra om samma misstag. Jag kommer göra nya misstag, säger Mourinho.

Mourinho sa 2015 att han aldrig skulle kunna träna Tottenham eftersom Chelsea är hans lag. Nu är läget däremot annorlunda.

– Jag tillhör klubben jag är i. Jag bär klubbens pyjamas och sover i den. Jag är en ”klubbmänniska”, men jag är en människa som varit i många klubbar.

Mourinho fick också frågan om han kan vinna titlar med Tottenham som förlorade Champions League-finalen mot Liverpool i våras.

– Vi kan inte vinna Premier League den här säsongen. Jag säger inte att vi kommer vinna nästa säsong men vi kan.