Isak på plats i London dagar innan deadline

Foto: XUMPLO / BILDBYRÅN
Foto: Twitter

Alexander Isak är hett villebråd i den europeiska toppfotbollen.

Nu, tätt inpå transferdeadline, har han setts till i London efter att ha ryktats till Arsenal.

– En dag skulle det vara kul att spela i England, sade Isak redan i höstas.

Han har inte riktigt kommit upp i förväntad nivå under den pågående La Liga-säsongen. Dessutom har han gått skadad de senaste veckorna och gjorde förra helgen comeback för sitt Real Sociedad.

Nu kan dock den svenske landslagsanfallaren Alexander Isak vara på väg mot en flytt från Spanien.

Den senaste tiden har han ryktats till England, London och Premier League-klubben Arsenal. Den typen av uppgifter får nu också en typ av substans, med bara ett par dagar tills det europeiska transferfönstret stänger.

När de europeiska storligorna den här helgen är fria från matcher verkar Isak nämligen ha befunnit sig i just London. I en video på Twitter syns han enligt rapporter i ett köpcenter i den engelska huvudstaden vid sidan av lagkamraten Adnan Januzaj.

Öppnade för England i november

Dessutom jagar Arsenal sedan tidigare förstärkning på platsen längst fram i laget. Dusan Vlahovic, som nyligen blev klar för Juventus, har varit ett alternativ. Men Isak ska då ha varit klubbens plan B. Skulle affären gå i lås skulle han även få återförenas med sin gamla radarpartner från första säsongen i Spanien, norrmannen Martin Ödegaard.

Dock ska ”La Real” och ”Gunners” sedan tidigare stått rätt långt ifrån varandra i förhandlingarna om Isak. Svensken ska nämligen ha en utköpsklausul på uppemot en miljard kronor. Den vill Arsenal mer än gärna förhandla ner, något som Real Sociedad inte gått med på enligt spanska AS.

Redan i november öppnade den AIK-fostrade anfallaren upp om att han faktiskt sneglade mot just England. Detta i en intervju med Independent.

– Jag är på en bra plats just nu. Jag är väldigt glad här, men en dag skulle det vara kul att spela i England också. De har sex eller sju av de största klubbarna i världen, det är en hög nivå och så klart är det ett alternativ i framtiden, sade han då.

Isaks kontrakt med Real Sociedad förlängdes efter förra säsongen och gäller till 2026. Han har den här säsongen gjort fyra mål på 18 ligamatcher.

Transferfönstret stänger den 31 januari, natten mellan måndag och tisdag. 

https://twitter.com/afcstuff/status/1487436842320420869?s=20&t=T-yuEpN4S1QP97hQHi6IWA

Ur arkivet: Isak om kemin med Kulusevski