Inter nobbar Chelseas miljardbud på Lukaku

Foto: ANDREA STACCIOLI / INSIDEFOTO VIA WWW. / IMAGO IMAGES/INSIDEFOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK / DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Chelsea vill ha tillbaka Romelu Lukaku.

Så pass mycket att man nyligen erbjöd drygt en miljard kronor plus Marcos Alonso.

Men Inter nobbade, skriver The Guardian.

Den 28-årige belgaren var, med sina 24 mål och tio assist, direkt avgörande för Inte bröt Juventus långa titelsvit.

Och i EM blev det fyra mål på fem matcher när Belgien nådde kvartsfinal. Den senaste tiden har det rapporterats flitigt kring Romelu Lukakus framtid och många placerar honom i Premier League, ligan där han han tidigare öst in mål och representerat fyra olika klubbar.

Bland annat i Everton, Manchester United och West Bromwich.

Men allt började i Chelsea.

För tio år sen lämnade anfallsstjärnan, då 18 år gammal, Anderlecht för Premier League-giganten. Men där fick han aldrig riktigt chansen och efter en rad utlåningar såldes han till slut till Everton.

Hans facit efter tre år som kontrakterad Chelsea-spelare? 15 matcher, noll mål och en assist.

Men nu verkar Chelsea vara desto mer intresserad av den fruktade målskytten. Enligt The Guardian har Londonklubben lagt ett bud på drygt en miljard kronor för belgaren, men den nyblivna italienska mästaren Inter har nobbat budet.

Chelseas miljardbud för Lukaku

Detta trots att Chelsea, i sitt försök att återigen köpa Lukaku, i affären även erbjöd Inter vänsterbacken Marcos Alonso.

Chelsea, som vann Champions League i våras, värvade inför den förra säsongen Timo Werner från RB Leipzig. Men den tyske anfallaren har inte alls fått till det i Premier League och tränaren Thomas Tuchel uppges vara ute efter en ny försteanfallare.

Enligt The Guardian har huvudspåret tidigare varit den norske superstjärnan Erling Haaland, men då det verkar som att 21-åringen blir kvar i Borussia Dortmund ytterligare en säsong ser Chelsea-tränaren Romelu Lukaku som ett bättre alternativ.

Chelsea sålde nyligen Olivier Giroud till Milan och anfallaren Tammy Abraham uppges vara till salu. Så räkna med att klubbens jakt på en ny anfallare fortsätter framöver.