Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Ingen väntar sig att Zlatan ska stanna..."

Foto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

Den skadade Zlatan Ibrahimovic saknades på Manchester Uniteds träningsläger i Dubai. 

Samtidigt uppger den engelske journalisten Duncan Castles att Zlatan kan lämna Manchester United i redan i mars.

– Ingen väntar sig att han ska stanna längre än den här säsongen, säger James Robson, fotbollsjournalist på Manchester Evening News.

När Zlatan Ibrahimovic den 18:e november gjorde comeback efter sin svåra knäskada förbluffade han en hel fotbollsvärld. Bara sju månader hade gått sedan han skadade korsbandet i Europa League-kvartsfinalen mot Anderlecht. 

Totalt fick Zlatan speltid i fem ligamatcher innan han återigen fick problem med knät. Senast den svenske anfallaren spelade match var på annandagen mot Burnley, och när det blir comeback är ännu okänt.

– Den Zlatan som kom tillbaka i november och december bidrog inte med det United vill att han ska bidra med. Han var inte i närheten av att vara den spelaren han var förra säsongen. För första gången såg han mänsklig ut, säger James Robson.

Lämnar för USA eller Kina redan i mars?

Tidigare i veckan rapporterade frilansjournalisten Duncan Castles, med en nära relation till Manchester Uniteds tränare José Mourinho, att Zlatan kan lämna Manchester United redan i mars - när ligorna i Kina och USA börjar. 

James Robson, som bevakar de båda Manchesterklubbarna (United och rivalerna City), menar att man kan se frågan om Zlatans eventuella flytt från United på olika sätt.

– Om det händer blir det om de kommer överens om att gå skilda vägar. Och det kommer bero på hans form. Om han är spelaren han var förra säsongen kommer United aldrig vilja släppa honom i mars, men om han är spelaren vi har sett den här säsongen kanske de säger att han kan få lämna, säger Robson. 

– Men om han skulle hitta tillbaka till formen han visade förra säsongen och visa det i vår är det sista United vill att förlora honom. Särskilt när de räknar med att gå långt i Champions League, slåss om en topp fyra-plats i Premier League och kanske gå långt i FA-cupen, fortsätter han. 

Låter Zlatan sköta sin egen rehabilitering

Under veckan har Manchester United lämnat England för ett kort träningsläger i Dubai. Zlatan fanns inte med i truppen på lägret, i stället postade svensken bilder på sitt Instagramkonto från ett vinterlandskap - långt från solen och sina lagkamrater.

– Jag kan förstå att de inte vill sätta honom på en så lång flygning, det finns spelare som har fått bakslag när de flugit så långt, säger James Robson.

Robson tror att United låter Zlatan sköta sin egen rehabilitering, precis som han gjorde i somras. Då tränade han på Uniteds träningsanläggning, Carrington, utan att vara en del av laget. Det ledde till en snabb oväntat comeback, även om United i nuläget inte har bekräftat när Zlatan kan vara tillbaka. 

– Jag tror inte att det kommer att finnas några tvivel från United eller fansen på hans beslutsamhet att komma tillbaka i form, eller något tvivel på om han kommer göra något kan äventyra hans karriär. Jag kan inte komma på speciellt många spelare som är så hängivna till att ta hand som sina kroppar som han är, säger  Robson.