Foto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIKFoto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
 Foto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

"Ingen väntar sig att Zlatan ska stanna..."

Publicerad

Den skadade Zlatan Ibrahimovic saknades på Manchester Uniteds träningsläger i Dubai. 

Samtidigt uppger den engelske journalisten Duncan Castles att Zlatan kan lämna Manchester United i redan i mars.

– Ingen väntar sig att han ska stanna längre än den här säsongen, säger James Robson, fotbollsjournalist på Manchester Evening News.

När Zlatan Ibrahimovic den 18:e november gjorde comeback efter sin svåra knäskada förbluffade han en hel fotbollsvärld. Bara sju månader hade gått sedan han skadade korsbandet i Europa League-kvartsfinalen mot Anderlecht. 

Totalt fick Zlatan speltid i fem ligamatcher innan han återigen fick problem med knät. Senast den svenske anfallaren spelade match var på annandagen mot Burnley, och när det blir comeback är ännu okänt.

– Den Zlatan som kom tillbaka i november och december bidrog inte med det United vill att han ska bidra med. Han var inte i närheten av att vara den spelaren han var förra säsongen. För första gången såg han mänsklig ut, säger James Robson.

Lämnar för USA eller Kina redan i mars?

Tidigare i veckan rapporterade frilansjournalisten Duncan Castles, med en nära relation till Manchester Uniteds tränare José Mourinho, att Zlatan kan lämna Manchester United redan i mars - när ligorna i Kina och USA börjar. 

James Robson, som bevakar de båda Manchesterklubbarna (United och rivalerna City), menar att man kan se frågan om Zlatans eventuella flytt från United på olika sätt.

– Om det händer blir det om de kommer överens om att gå skilda vägar. Och det kommer bero på hans form. Om han är spelaren han var förra säsongen kommer United aldrig vilja släppa honom i mars, men om han är spelaren vi har sett den här säsongen kanske de säger att han kan få lämna, säger Robson. 

– Men om han skulle hitta tillbaka till formen han visade förra säsongen och visa det i vår är det sista United vill att förlora honom. Särskilt när de räknar med att gå långt i Champions League, slåss om en topp fyra-plats i Premier League och kanske gå långt i FA-cupen, fortsätter han. 

Låter Zlatan sköta sin egen rehabilitering

Under veckan har Manchester United lämnat England för ett kort träningsläger i Dubai. Zlatan fanns inte med i truppen på lägret, i stället postade svensken bilder på sitt Instagramkonto från ett vinterlandskap - långt från solen och sina lagkamrater.

– Jag kan förstå att de inte vill sätta honom på en så lång flygning, det finns spelare som har fått bakslag när de flugit så långt, säger James Robson.

Robson tror att United låter Zlatan sköta sin egen rehabilitering, precis som han gjorde i somras. Då tränade han på Uniteds träningsanläggning, Carrington, utan att vara en del av laget. Det ledde till en snabb oväntat comeback, även om United i nuläget inte har bekräftat när Zlatan kan vara tillbaka. 

– Jag tror inte att det kommer att finnas några tvivel från United eller fansen på hans beslutsamhet att komma tillbaka i form, eller något tvivel på om han kommer göra något kan äventyra hans karriär. Jag kan inte komma på speciellt många spelare som är så hängivna till att ta hand som sina kroppar som han är, säger  Robson.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag