Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inga problem, det här är vår vardag”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: NIGEL KEENE/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / NIGEL KEENE/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Manchester United har fått en floppstart på säsongen. Laget ligger tolva och Ole Gunnar Solskjaers framtid uppges vara osäker.

Nu ger Victor Nilsson Lindelöf sin syn på säsongsinledningen.

– Självklart är vi inte nöjda, säger han.

Manchester United har fått en tung start på säsongen. På åtta matcher har Ole Gunnar Solskjaers lag två segrar, tre oavgjorda och tre förluster. Det betyder att United i dagsläget får nöja sig med en blygsam tolfteplats i Premier League-tabellen.

I helgen förlorade laget borta mot bottenlaget Newcastle. I kulisserna har det spekulerats om Solskjaers framtid i klubben.

”Självklart är vi inte nöjda”

Nu ger Victor Nilsson Lindelöf sin syn på den tunga inledningen.

– Vi har inte fått resultaten som vi har velat. Det är klart att vi självklart inte är nöjda, vi kan mycket bättre och vi har inte producerat de resultaten som vi vill ha. Det är något som vi måste jobba på och komma tillbaka från, vi måste leverera den fotboll som vi vill spela. Självklart har vi inte varit på topp, säger mittbacken.

Vad tror du att det beror på?

– Det är svårt att svara på. Vi har inte kommit upp på den nivån som vi vill vara på, ibland är det så i fotboll. Jag tycker att vi började säsongen på ett bra sätt i första matchen, men om du kollar på de första matcherna så har vi presterat bra fotboll men ibland har vi stått för individuella misstag och dåliga beslut. 

– Vi har förtjänat mer poäng än vad vi fått i början. Jag tycker ändå om man kollar på det, det var väl mot West Ham som vi inte förtjänade att vinna i min mening, men i de andra matcherna har vi presterat bra men släppt in skitmål.

Lindelöf: ”Vi måste höja det”

Samtidigt har United haft problem att göra mål. På åtta ligamatcher har laget bara lyckats göra nio mål. ”Vigge” menar att man måste göra något åt saken.

– Våra offensiva spelare vill göra mål och prestera, men vi har inte fått resultaten vi önskat. Det är inte optimalt så klart, vi måste kunna göra mål och hota lagen. Vi måste höja det, säger han.

Går vi tillbaka ett år i tiden var det José Mourinho som hade det jobbigt, nu är det näste chef i United som har det tufft. Hur är det att jobba under en tränare som får ta så mycket kritik?

– Det skrivs oerhört mycket om United som klubb, det blir extra stort eftersom att det är United. Jag är van vid det, det påverkar inte mig så mycket. Jag går till jobbet och gör min grej.  För oss spelare och ledare är vi vana vid det. Ole har själv varit en spelare i klubben, han vet själv vad det är för slags press i United. Det är inga problem, det är vår vardag.