Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan mot United: ”En skitsituation”

Chris Smalling är inte nöjd med sin sista tid i Manchester United.
Foto: FABIO ROSSI / AP TT NYHETSBYRÅN
Ole Gunnar Solskjaer gav inte mycket speltid till Smalling.
Foto: PAUL ELLIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CATH IVILL / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA

Chris Smalling riktar kritik mot Manchester United.

Mittbacken fick alldeles för sent – enligt honom själv – reda på att han inte ingick i klubbens planer.

– Det engelska transferfönstret var stängt. Jag lämnades i en riktig skitsituation, säger Smalling till The Telegraph.

Chris Smalling, 30, hade tillhört Manchester United sedan han kom från Fulham sommaren 2010. Han tog plats i klubbens mittförsvar under flera år men inför säsongen 2019/2020 lånades han ut till Roma efter rekordvärvningen av Harry Maguire.

Lånet i Roma blev lyckat och den italienska klubben ville köpa Smalling – men Manchester United stod emot i förhandlingarna och Smalling missade därmed säsongsinledningen i Serie A trots att han inte ingick i Mancehster Uniteds planer.

– Jag var lite frustrerad. För det första hade jag velat att de sa det till mig tidigare och för det andra var det bara en dag kvar på det italienska transferfönstret när jag hade möjlighet att flytta, säger Smalling till The Telegraph.

Chris Smalling kritiserar Manchester United

Smalling hade ett samtal med Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer där han fick höra att tränaren inte visste när hans nästa match med klubben skulle bli.

– Jag visste att mina dagar under Ole var ganska räknade. Det engelska transferfönstret var stängt. Jag lämnades i en riktig skitsituation. Jag var tvungen att bestämma mig, säger Smalling.

Han påpekar också att hans fru precis hade fött barn och att det var jobbigt att fatta ett beslut i sista stund när han till sist hamnade i Roma igen.

– I ett perfekt scenario skulle jag ha fått veta tidigt under sommaren och få göra upp planer. Det gick så långt att jag bara hade en dag på mig.

På lördagskvällen tog Manchester United en viktig seger i Premier League när man besegrade West Bromwich med 1-0. Victor Lindelöf spelade 90 minuter för hemmalaget, trots ryggproblemen som plågat honom under hösten.