Foto: REUTERS / BILDBYRÅNFoto: REUTERS / BILDBYRÅN
 Foto: REUTERS / BILDBYRÅN
Stoke-tränaren Paul Lambert. Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERS / MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERS REX FEATURESStoke-tränaren Paul Lambert. Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERS / MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERS REX FEATURES
Stoke-tränaren Paul Lambert. Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERS / MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERS REX FEATURES

Ilskan mot stjärnan – efter bild med barnen

Publicerad

När Stoke City höll en obligatorisk träning på lördagen saknades Jesé Rodríguez. Spanjoren laddade upp en bild på Twitter föreställandes honom själv och hans familj liggandes i sängen – och fansen rasar nu mot den spanska stjärnans beteende.

Jesé Rodríguez såldes till PSG sommaren 2016, efter att ha misslyckats med att ta plats i Real Madrid.

25-åringen hade dock fortsatta problem att slå sig in i laget, och lånades därför ut till Stoke City under årets säsong.

Premiären blev en succé efter att Rodríguez gjort mål i debuten. Därefter har resultaten för spanjoren dock dalat rejält, och spanjoren har till dagens datum ännu inte spelat 90 minuter i en match.

Saknades på träningen

I veckan fick 25-åringen tillåtelse att åka till Spanien för att spendera tid med sin son, som blivit för tidigt född.

På lördagen var det dock obligatoriskt för alla spelare att infinna sig på träningen – men Rodríguez saknades fortfarande, något som gjort lagets ledning rasande, skriver Stoke Sentinel. 

Enligt tidningen kommer Rodríguez nu att tvingas betala böter – och han kommer även att hållas utanför laget för resterande del av säsongen.

Fansens ilska mot bilden

Rodríguez själv verkar dock ta det hela med ro.

Stoke Citys träning började klockan 9.15 på lördagsmorgonen – och 20 minuter senare belsutade sig Jesé Rodríguez för att ladda upp en bild på Twitter föreställandes sig själv och familjen liggandes i sängen, tillsammans med texten "God morgon".

https://twitter.com/JeseRodriguez10/status/985075130295603200

Reaktionerna bland Stoke-supportrarna lät inte vänta på sig, och sociala medier svämmade snabbt över med kommentarer från fansen.

Klubbprofilen Mike Pejic uttryckte sitt missnöje i en krönika i Stoke Sentinal. 

”Den här killens beteende är en förolämpning som får mig att vilja spy. Om han inte gillar fotboll – vilket han inte verkat göra under sin hemska tid hos oss – så kan han lika gärna dra och göra något annat med sitt liv”, skriver Pejic.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag