Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

PL-profilens video: ”Jag fick viruset”

Hör socialminister Lena Hallengren, Anders Tegnell och coronadrabbade Kjell berätta.
Mikel Arteta har fått corona.Foto: PAUL MARRIOTT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/PAUL MARRIOTT WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Precis som Callum Hudson-Odoi.Foto: REUTERS/BILDBYRÅN
Callum Hudson-Odoi om viruset - lämnar besked i en video.
Victor Nilsson Lindelöf och hans United väntas spela som planerat i helgen...Foto: MARK COSGROVE/NEWS IMAGES/SHUTTERSTO / MARK COSGROVE/NEWS IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
...liksom Mohamed Salah och hans LiverpoolFoto: MARK COSGROVE/NEWS IMAGES/SHUTTERSTO / MARK COSGROVE/NEWS IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC

Premier League-klubbar sätter sina spelare i karantän - en efter en.

Först ut var Arsenal - där tränaren Mikel Arteta smittats med coronavirus.

Sedan Chelsea - vars supertalang Callum Hudson-Odoi fått coronavirus.

Och nu meddelar även Everton att de isolerar spelare och ledare - efter att en spelare visat upp oroande symptom. 

Dessutom agerar West Ham - som mötte Artetas Arsenal den gångna helgen. 

Coronaviruset sätter stopp för idrottsevenemang världen över. Ligafotbollen har stoppats i Danmark, Spanien, Portugal, Italien, Frankrike, USA, Kina – och på måndag hålls ett krismöte mellan de allsvenska klubbarna där frågan ska diskuteras. 

Under onsdagen spelade Paris Saint-Germain sin Champions League-åttondel mot Borussia Dortmund inför tomma läktare i Paris – medan Liverpool i sin åttondelsfinal fick se sig besegrat av Atletico Madrid inför ett fullproppat Anfield. 

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har inte utfärdat ett förbud mot större folksamlingar, som bland annat den svenska regeringen gjort. 

Därmed är det fritt fram för Premier League-spel med fans på läktarna, vilket också kommer ske under helgen. Det meddelade ligan i ett pressmeddelande på torsdagskvällen. Samtidigt noterar de att Boris Johnson öppnat för att sätta stopp för större folksamlingar som idrottsevenemang. 

”Vi jobbar därför för att relevanta beredskapsplaner ska vara på plats om läget förändras”, skriver Premier League. 

Arteta och Hudson-Odoi har fått coronaviruset

Nu kommer starka reaktioner på att Premier League inte följer utvecklingen i resten av fotbollsvärlden, där ligaspel stoppas eller spelas inför tomma läktare. 

Kort efter beskedet meddelade Arsenal att deras huvudtränare Mikel Arteta har smittats av coronaviruset. 

Arsenal skriver i ett pressmeddelande att flera medarbetare inom Arsenal kommer att isoleras, inklusive hela förstalaget. 

Klubben skriver vidare att de inte kommer att kunna spela de kommande matcher enligt det nuvarande schemat. När det blev känt att Arsenal satts i karantän annonserades även att lagets Premier League-match på lördag mot Brighton skjuts upp. Det meddelar klubben på sin hemsida

Även Chelsea-spelaren Callum Hudson-Odoi har testats positivt för viruset, bekräftar klubben på sin hemsida. På måndagen uppvisade spelaren milda symptom och har därefter inte vistats bland övriga spelare som försiktighetsåtgärd. 

Hela a-truppen kommer initialt att sättas i karantän, liksom delar ur personalen, skriver klubben. En del av Chelseas träningsanläggning kommer också att stängas. 

Everton sätter spelarna i karantän

Under fredagsmorgonen la Hudson-Odoi upp en videohälsning på sina sociala medier.

”Hej alla! Som ni kanske vet har jag haft viruset i några dagar, men har nu återhämtat mig. Jag har följt riktlinjerna och isolerat mig från alla andra denna vecka. Hoppas att vi ses snart och hoppas att jag kan vara tillbaka på planen snart”, säger 19-åringen.

Och sedan var det dags för Everton att sätta sina spelare i karantän. Efter att en spelare visat upp ”symptom som liknar det vid coronaviruset”. Men det är inte bekräftat om det handlar coronavirus.

”Klubben är i ständig kontakt med spelaren och håller koll på välmåendet hos samtliga spelare och ledare”, skriver Everton på Twitter.

Vid lunchtid meddelade West Ham - som förlorade med 1-0 mot Arsenal i helgen - att de isolerar de spelare och ledare som var i direktkontakt med Mikel Arteta under matchen.

Premier League pausar ligan

Sedan tidigare har även Manchester Citys Benjamin Mendy frivilligt satt sig själv i karantän, efter att en av hans familjemedlemmar testats för coronaviruset. Det är oklart om testet var positivt eller negativt. 

Premier League meddelade efter ett krismöte under fredagsförmiddagen att de pausar allt spel fram till den 4 april - och därmed agerar på samma sätt som alla andra stora ligor i Europa.

https://twitter.com/Calteck10/status/1238374982289424384?s=20https://twitter.com/Everton/status/1238395706769096705?s=20