Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan mot Liverpool: ”All respekt förlorad”

Jamie Carragher.Foto: PEDRO SALADO / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Jürgen Klopp.Foto: IAN STEPHEN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / IAN STEPHEN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Virgil van Dijk.Foto: NIGEL KEENE/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / NIGEL KEENE/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Mohamed Salah.Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Liverpools beslut att korttidspermittera delar av sin personal väcker reaktioner.

Ikonen Jamie Carragher är kritisk till att klubben tar hjälp av statliga medel för att finansiera lönebortfallet.

”All respekt och goodwill går förlorad”, skriver han på twitter.

Så sent som i går, fredag, lät Premier League meddela att man inte kommer kunna återuppta säsongen i maj, utan att den skjuts upp på obestämd tid. Ligan meddelade också att man ser över att genomföra en lönereducering för samtliga spelare upp emot 30 procent.

Samtidigt brottas mer eller mindre alla klubbar i serien med likvida problem under månaderna då match- och publikintäkter faller bort.

Newcastle, Tottenham och Bournemouth har redan låtit meddela att man kommer ta hjälp av ett statligt räddningspaket för att korttidspermittera delar av klubbens personal i syfte att spara kostnader.

Nu går även Liverpool samma väg.

Kritik mot Liverpool efter personalbeslutet

Under lördagen låter klubben meddela att delar av klubbens personal – ej spelare – kommer att korttidspermitteras men att de samtidigt kommer att kunna behålla hela sin lön. Enligt BBC täcker staten upp för 80 procent av de anställdas lön medan klubben endast behöver betala 20 procent.

Just det har fått många att reagera mot storklubben.

”Jürgen Klopp har visat medkänsla för alla sedan början av den här pandemin, A-lagsspelarna är delaktiga i den lönereducering som kommer från Premier League. Och nu går all den respekten och goodwillen förlorad – inte bra, Liverpool FC”, skriver klubbikonen Jamie Carragher på twitter.

En klubbanställd uttrycker, anonymt, för BBC sin besvikelse.

– Varför tar en klubb som omsätter miljoner varje år hjälp av staten för att betala sin personal när andra företag behöver det mer? Jag är besviken och känner att de här statliga pengarna kunde använts av företag som är i större problem, säger personen.

https://twitter.com/Carra23/status/1246467781681451008