Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikonerna i bråk i bisarr spionhärva

Frank Lampard hade en lång spelarkarriär i Chelsea. Han tränar i dag Derby. Foto: ROLAND HARRISON / IMAGO/ACTION PLUS IMAGO SPORTFOTODIENST
Marcelo Bielsa, manager i Leeds United. Foto: PAUL CHILDS / ACTION IMAGES BILDBYRÅN
En mystisk man avlägsnades från Derbys träning inför toppmötet med Leeds. Foto: Derbyshire Police

Ett spionbråk har blossat upp i England mellan två fotbollsprofiler.

Marcelo Bielsa tar på sig ansvaret 

Men Frank Lampard ger inte mycket för ursäkt.

– Vi har fått våra förberedelser förstörda. Jag köper det inte, säger han till Sky Sports.

Leeds – med Pontus Jansson – toppar Championship och tar emot Derby under fredagskvällen i en viktig match i kampen om uppflyttningsplatserna.

Uppladdningen inför matchen har emellertid blivit kantad av en märklig händelse.

Under torsdagen kallades polis till Derbys träningsanläggning när laget tränade efter att "en främmande man" hade betett sig misstänkt.

Tränaren – Chelseas mittfältsikon – Frank Lampard berättar att en polis kom in på anläggningen och att laget var tvungna att avbryta träningen. Engelska fotbollsförbundet (FA) lät meddela att man utreder händelsen.

"Vi är medvetna om händelsen vid Derbys träningsanläggning och vi kommer att undersöka ärendet", skriver förbundet enligt Mirror.

Ny vändning i spionhärvan

Under fredagen tog historien en helt ny vändning.

När lagen anlände till Elland Road så berättade Leeds demontränare Marcelo Bielsa att felet var hans. Han hade skickat en av spioner till Derbys träning i hopp om att inhämta information.

– Det är sant att någon från Leeds United var där och ansvaret för det är mitt. Jag är ansvarig, säger Bielsa till Sky Sports och fortsätter:

– Det spelar ingen roll om det här är tillåtet eller förbjudet, rätt eller fel. För mig är det tillräckligt att Frank Lampard och Derby känner att det här var fel. Jag har inte agerat korrekt, säger han.

Bielsa berättar också i intervjun att han pratat med Frank Lampard över telefon och att de inte var överens om synen på fair play.

– Jag har använt sådana här saker i VM med Argentina (Bielsa var förbundskapten 1998-2004). För vissa är det här fel, men för andra rätt, säger han.

Lampards ilska mot Bielsa

I de vanligtvis lugna och tråkiga intervjuerna hettade det därför till när Lampard kort senare tillfrågades om händelsen inför matchen, och inte köpte ursäkten.

– Jag tycker inte att det är okej, säger han till Sky.

– Jag pratade med honom i går eftermiddag och det är lättare att hantera nu. Men om man ska se till sportsmanship så tycker jag att det är dåligt, säger Lampard.