Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESFoto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
 Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES

Ikonens negativa besked om Zlatan

Publicerad

De senaste uppgifterna om Zlatan Ibrahimovic gör gällande att han är tillbaka redan i december. 

Men nu har Andy Cole, som tränat med Zlatan, gett en annan bild av läget. 

I våras landade Zlatan Ibrahimovic illa efter en nickduell i Europa League-matchen mot Anderlecht. Sedan dess har inte svensken satt sin fot på en fotbollsplan. 

Tidigare i veckan skrev sajten Football 365 att Manchester United-tränaren José Mourinho har en plan för sin anfallsstjärna. Portugisens påstådda förhoppning var att Zlatan skulle vara tillbaka i startelvan till ligamatchen borta mot Arsenal den 2 december.

Men Andy Cole, som har tränat tillsammans med Zlatan, är inte alls lika optimistisk. 

Besked om Zlatan

– Jag tror att han är tillbaka nästa år, han är på god väg, säger Cole till The Sun. 

Manchester Uniteds nyförvärv Romelu Lukaku har gjort stor succé i klubben sen ankomsten från Everton i somras och har gjort sju mål i Premier League och tre mål i Champions League.

– Han kommer att få matcher, för han är så bra. Och han är fantastisk att ha i omklädningsrummet. Han säger sanningen. Han är en legend, säger Cole. 

https://www.instagram.com/p/BZ3NQINDfxL/

"Ge oss extra styrka"

Coles förutsägelse går bra ihop med Mourinhos egen prognos efter Uniteds 2-0-seger mot Leicester tidigare under säsongen.

– Han kommer att vara tillbaka till januari. När marknaden öppnar och alla sätter i gång med att spendera pengar, då kommer inte vi att göra det. Vi får tillbaka en spelare som var en nyckelperson för oss förra säsongen. Han kommer ge oss extra styrka under andra halvan, sa Mourinho då. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag