Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas efter scenerna: ”Det är årets sportbild”

Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Kanal 9

Dubbla mål och avancemang i Europa League.

Men det är ställningstagandet inför matchen mot Slavia Prag som Arsenals Alexandre Lacazette hyllas för.

”Lacazette blev en symbol för Arsenals styrka när knäets kraft skakade om Slavia Prag till grunden”, skriver Telegraphs Sam Dean.

Första mötet mellan Arsenal och Slavia Prag slutade 1-1 i London förra veckan. Inför gårdagens retur i Tjeckien var pressen på Arsenal uppskruvat. Dessutom saknades Pierre-Emerick Aubameyang i laget. Stjärnan har insjuknat i malaria och ligger just nu på sjukhus.

Men trots ingen Aubameyang på planen hade storklubben aldrig några problem att ta tre bekväma poäng på bortaplan. På sex minuter (!) i första halvlek hade Londonlaget hunnit göra tre mål. Ett fjärde mål signerat Alexandre Lacazette i andra halvlek, Lacazettes andra för matchen, fastställde slutresultatet.

Efter slutsignal rullade hyllningarna till Alexandre Lacazette in. Men inte bara för hans dubbla mål och Arsenals seger, utan för ställningstagandet inför avspark.

”Arsenalsupportrar kan vara väldigt stolta över det Lacazette gjorde i kväll”, skriver journalisten James Benge på Twitter.

”Det här är årets sportbild”, skriver The Mirrors John Cross på Twitter.

Första matchen sedan rasismavstängningen

Medan Slavia Prags spelar stod upp knäböjde det engelska laget mot rasism, med Lacazette i spetsen. Fransmannen ställde sig längst fram och fäste ögonen på motståndarna.

”Kraftfullt”, kommenterar journalisten Manasi Pathak bilden på Lacazette som knäböjer utan att vika undan med blicken.

”Lacazette blev en symbol för Arsenals styrka när knäets kraft skakade om Slavia Prag till grunden”, skriver Telegraphs Sam Dean.

Matchen var den första sedan Uefa i veckan meddelade att Slavia Prag-spelaren Ondrej Kúdela stängs av i tio matcher för rasism. Det var i Europa League-mötet med Rangers som Kúdela höll för munnen och viskade något i Rangers Glen Kamaras öra. Enligt Kamara själv blev han utsatt för ”avskyvärda rasistiska kränkningar”.

https://twitter.com/ESPNFC/status/1382812498588528644