Här hedras bandet. Foto: Viasat Fotboll.Här hedras bandet. Foto: Viasat Fotboll.
Här hedras bandet. Foto: Viasat Fotboll.
Foto: John OlssonFoto: John Olsson
 Foto: John Olsson

Hyllar offer efter döds- kraschen i Södertälje

Publicerad

Popgruppen Viola Beach och deras manager omkom i en bilolycka i Sverige i torsdags. I dag hyllades de av Manchester City under deras match mot Tottenham.

Det var i torsdags som Viola Beach - ett indiepopband från Warrington i norra England - flög till Sverige för att spela på musikfestivalen Where's the Music i Norrköping.

Enligt planen skulle det röra sig om en blixtvisit. Upp på scen klockan 21.30 samma kväll, spela i 45 minuter och bara timmar senare vara tillbaka till flygplatsen för hemresa.

Så långt kom de aldrig. Under resan norrut från Norrköping kraschade deras hyrbil ned i Södertälje kanal från motorvägsbron på E4.

Samtliga fem personer i bilen - De fyra bandmedlemmarna och deras manager - avled i kraschen.

Klubben och supportrarna hyllade bandet och managern

Managern Craig Tarry var Manchester City-supporter hela sitt liv och i dag hyllades han av sitt lag och deras supportrar på plats under matchen mot Tottenham.

Fem minuter in i matchen dök det upp bilder på bandet och managern på storbildsskärmen på Etihad Stadium tillsammans med texten "R.I.P". Samtidigt ställde sig samtliga besökare upp och applåderade under en minut.

Ex-flickvännens initiativ

Managern Craig Tarrys före detta flickvän, Gemma Hepworth, var den som uppmanade fansen att "klappa för Craig", via sitt Instagramkonto.

Hon skrev att han var Manchester City-supporter hela livet.

– Vi förlorade en kär vän på ett tragiskt sätt. Craig och jag spenderade de flesta av våra dagar på universitet tillsammans, vi var tillsammans i över två år. Han introducerade mig för fantastisk musik, ett bra fotbollslag och en underbar familj.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag