Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hur många ska dö innan det blir osmakligt?”

Foto: DAVID LOVEDAY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK / DAVID LOVEDAY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES / XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: LYNNE CAMERON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Fifas chefsläkare vill skjuta upp all ligafotboll till september.

Samtidigt drömmer FA-pamparna om att köra i gång den engelska fotbollen redan i juni.

– Hur många spelare i Premier League måste dö innan det blir osmakligt?, säger Gary Neville enligt Daily Mail.

Måndagen den nionde mars krossade Leicester Aston Villa med 4-0 hemma på King Power Stadium.

Sen dess har ingen Premier League-fotboll spelats och i dagsläget vet ingen när, eller ens om, den kommer att återupptas. I Belgien, Nederländerna och Frankrike har man meddelat att säsongerna ställts in, men i England hoppas man kunna återuppta spelet i juni.

Något som Michel D'Hooghe, ordförande i Fifas medicinska kommitté, vill inte se fotbollsligorna stressa fram en omstart. Han menar att fotbollen tidigast kan återupptas i september.

– Det behövs mer tålamod. Det här handlar om liv eller död. Världen är inte redo för tävlingsfotboll, även om jag hoppas att det ändras snabbt, säger han till Sky Sports.

– Det här är den mest dramatiska situationen vi har upplevt sen andra världskriget. Vi får inte underskatta det här och måste vara realistiska. Fotboll är en kontaktsport och kan bara spelas när kontakt tillåts igen.

Gary Neville: ”Hur många måste dö?”

Fotbollsexperten Gary Neville, vars insatser för Manchester United genom åren är överflödiga att nämna, är skeptisk till FA-pamparnas ambitioner att köra i gång Premier League redan i juni.

– Fifas chefsläkare har sagt att fotbollen inte bör spelas innan september. Hade det inte varit en ekonomisk fråga hade vi inte spelat fotboll på flera månader, tror jag, säger Neville enligt Daily Mail.

Han menar att de ekonomiska aspekterna orsakar tunnelseende hos somliga. Hade det inte varit så mycket pengar inblandade hade det inte varit något snack om att fortsätta pausa

– Människor står nu inför en risk. Hur många Premier League-spelare måste dö innan det blir osmakligt? En spelare? En i ledarteamet tvingas till intensivvård? Vilka risker kan vi ta? Diskussionen är helt och hållet ekonomisk.