Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hoppas de straffas med miljardböter...”

Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA
Foto: STU FORSTER / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Samtliga sex engelska klubbar har meddelat att de lämnar Super League.

Men stormen är inte över.

Manchester United-ikonen Gary Neville toksågar sitt hjärtas klubbs agerande.

– De kan straffas med miljardböter. Och jag hoppas det händer, säger han till Sky Sports.

Super League hann orsaka stort kaos i fotbollsvärlden innan projektet kapsejsade under tisdagskvällen.

Efter höjda supporterröster världen över meddelade Chelsea att de inte vill vara en del av den nystartade superligan, sen följde Manchester City efter.

Nu står det klart att samtliga sex Premier League-klubbar, som tidigare meddelat att de bryter sig ur från Uefas tävlingar för att bilda en egen superliga tillsammans med andra europeiska jätteklubbar, har lämnat projektet.

Kvar på papperet finns, än så länge, Real Madrid, Barcelona och den italienska trion Juventus, Milan och Inter.

Manchester Uniteds klubbikon Gary Neville, numera uppburen expert hos Sky Sports, har under de senaste dagarna varit en uppskattad röst för fotbollssupportrarna. Han har öppet och tydligt vädrat sin ilska mot storklubbarnas agerande och en eventuell superligas konsekvenser.

Gary Neville: ”Hoppas på miljardböter”

Och han är inte färdig.

I samband med att Premier League-klubb efter Premier League-klubb gick ut och bad sina supportrar om ursäkt och förklarade att de lämnar projektet uttalade sig Gary Neville i Sky Sports.

– Under de kommande 24 timmarna kommer deras (klubbarnas) PR-avdelningar och kommunikationsmänniskor i panik försöka få det här att se så fint ut som möjligt, säger han.

Nu hoppas han att big six-klubbarnas första beslut, att bryta sig loss från den traditionella fotbollen, kommer få allvarliga konsekvenser.

– Pérez (Florentino, president i Real Madrid och en av hjärnorna bakom Super League) kan straffa klubbarna med miljardböter. Och jag hoppas att det händer! Jag hoppas att Pérez ger dem massiva böter för att lämna. Och jag hoppas att det slutar med att de äter upp varandra.

Samtidigt är han minst sagt kritisk mot Manchester United, klubben som han representerade under hela sin extremt framgångsrika karriär.

Efter att Premier League-klubben twittrat ”Vi kommer inte att delta i Super League” tog han själv till Twitter-fingrarna.

”Jag har läst det här tre, fyra gånger nu. Troligtvis den sämsta kommunikationen jag har sett i hela mitt liv”, skriver han.


https://twitter.com/GNev2/status/1384779582340050945