Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter tystnaden – efter skandalnatten

Foto: "FRANCE V CROATIA" / VI IMAGES / MAURICE VAN STEEN WK VI IMAGES
Foto: BPA/MB MEDIA / BPA/MB MEDIA BILDBYRÅN

Franske VM-hjälten Hugo Lloris är i blåsväder.

Lloris fick tillbringa sju timmar i en poliscell efter en blöt festnatt, rapporterar The Sun. 

Under fredagskvällen bröt stjärnmålvakten tystnaden.

– Att köra rattfull är totalt oacceptabelt, säger en ångerfull Lloris. 

Hugo Lloris är en av fotbollens mest respekterade målvakter. Han är ohotat förstaval i både Premier League-utmanarna Tottenham och det franska landslaget. Han spelade en nyckelroll  och fick bära kaptensbindeln när Frankrike tog VM-guld i somras. 

Men nu kan Lloris anseende bli naggat i kanten. Enligt The Sun har 31-åringen blivit gripen av London-polisen för rattfylla. Sammanlagt fick Lloris tillbringa sju timmar i polisens förvar – och nu kommer han att bli åtalad. 

Hugo Lloris gripen

"Den här nyheten kommer att chocka miljoner av fans och kommer efter att Lloris har lett Frankrike till VM-guld", skriver The Sun. 

"Han har ett rykte om sig att vara tystlåten och elegant och är respekterad och idoliserad av unga supportrar."

Polisen tog Lloris när han körde i närheten av Baker Street, känd från sir Arthur Conan Doyles böcker om mästerdetektiven Sherlock Holmes, i centrala London, klockan halv tre på morgonen, lokal tid. Väl på plats på polisstationen tog poliserna hans fingeravtryck och DNA innan han fördes in i en cell. Lloris ska ha varit påverkad av alkohol efter en middag med de franska landslagskollegerna (och Premier League-rivalerna) Olivier Giroud och Laurent Koscielny.

Han har nu släppts mot borgen och kommer att tvingas upp i rätten igen den 11 september. 

Hugo Lloris bryter tystnaden – kan bli av med kaptensbindeln

Under fredagskvällen bröt Lloris själv tystnaden.

– Jag vill helhjärtat be om ursäkt till min familj, klubben, mina lagkamrater, min tränare och alla supportrar. Att köra rattfull är totalt oacceptabelt. Jag tar fullt ansvar för mina handlingar och det här är inte ett exempel jag önskat att statuera, säger han i ett offentligt uttalande.

En talesperson för Tottenham säger att klubben tar händelsen på största allvar och kommer hantera situationen internt framöver.

Daily Mirror skriver också att managern Mauricio Pochettino överväger att plocka bort kaptensbindeln från Lloris arm. 

På måndag möter Tottenham Premier League-rivalen Manchester United på bortaplan.