Historiskt fiaskoresultat för Manchester United

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: SOUTH/SI/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: SEAN RYAN/IPS/REX/SHUTTERSTOCK

Det blev inte den revolution som José Mourinho hoppades på. 

Efter 0-0 mot Southampton står det klart att Manchester United på ett sätt gör sin sämsta Premier Leaguesäsong någonsin. 

För oavsett hur det går i den avslutande omgången så har United aldrig vunnit så få matcher under en säsong som den här. 

Sedan Premier League grundades 1992 så har Manchester United varit en maktfaktor. De har vunnit PL-titeln inte färre än 13 gånger, samtliga under Sir Alex Fergusons ledning. Men sedan skotten valde att sluta så har det gått betydligt tyngre för United. David Moyes och Louis van Gaal nådde inga framgångar med klubben och fick lämna. 

Till den här säsongen så kom José Mourinho in som ny tränare och skulle revolutionera klubben och göra dem till en titelkandidat på nytt. Men revolutionen har inte gått så snabbt som han har velat. För trots namnkunniga värvningar som Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba och Henrik Mkhitaryan så står det på onsdagskvällen klart att United gör ett historiskt dåligt resultat. 

Sämsta Premier Leaguesäsongen någonsin

För med blott en match kvar på ligasäsongen (mot Crystal Palace), så står United på 17 vinster så här långt den här säsongen. Och oavsett om de vinner sin sista match eller inte så har klubben aldrig vunnit så här få matchen under en Premier Leaguesäsong. 

United har spelat 15 oavgjorda matcher den här säsongen, flest av alla lag och kommer sluta sexa i ligan. 


Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se