Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCKFoto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCKFoto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: SOUTH/SI/REX/SHUTTERSTOCKFoto: SOUTH/SI/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: SOUTH/SI/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: SEAN RYAN/IPS/REX/SHUTTERSTOCKFoto: SEAN RYAN/IPS/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: SEAN RYAN/IPS/REX/SHUTTERSTOCK

Historiskt fiaskoresultat för Manchester United

Publicerad

Det blev inte den revolution som José Mourinho hoppades på. 

Efter 0-0 mot Southampton står det klart att Manchester United på ett sätt gör sin sämsta Premier Leaguesäsong någonsin. 

För oavsett hur det går i den avslutande omgången så har United aldrig vunnit så få matcher under en säsong som den här. 

Sedan Premier League grundades 1992 så har Manchester United varit en maktfaktor. De har vunnit PL-titeln inte färre än 13 gånger, samtliga under Sir Alex Fergusons ledning. Men sedan skotten valde att sluta så har det gått betydligt tyngre för United. David Moyes och Louis van Gaal nådde inga framgångar med klubben och fick lämna. 

Till den här säsongen så kom José Mourinho in som ny tränare och skulle revolutionera klubben och göra dem till en titelkandidat på nytt. Men revolutionen har inte gått så snabbt som han har velat. För trots namnkunniga värvningar som Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba och Henrik Mkhitaryan så står det på onsdagskvällen klart att United gör ett historiskt dåligt resultat. 

Sämsta Premier Leaguesäsongen någonsin

För med blott en match kvar på ligasäsongen (mot Crystal Palace), så står United på 17 vinster så här långt den här säsongen. Och oavsett om de vinner sin sista match eller inte så har klubben aldrig vunnit så här få matchen under en Premier Leaguesäsong. 

United har spelat 15 oavgjorda matcher den här säsongen, flest av alla lag och kommer sluta sexa i ligan. 

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag