Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Het dansk jagas av flera engelska klubbar

Foto: Efrem Lukatsky

Danske mittbacken Jores Okore är ett hett byte för Premier Leagues­ toppklubbar.

Såväl Chelsea, Liverpool och Newcastle visar konkret intresse för Nordsjällands 20-åring - och enligt uppgifter till SPORT-Expressens har Fulham kommit med ett bud.

- Jag hörde att Nord­själland tackade nej till det, men allt sånt får du tar med klubbens sportchef Jan Laursen, säger Okores agent Nikola Juric.

FAKTA

JORES OKORE

Ålder: 20

Klubb: FC Nordsjälland.

Nation: Danmark, Elfenbenskusten.

Position: Mittback.

Landskamper: Fyra med Danmark.

Champions League-matcher 2012/2013: 5 (mot Chelsea, Shakhtar Dontesk och Juventus).

Transferfönstret har varit öppet tio dagar och de flesta topplagen i Premier League är ute efter förstärkningar före månadsskiftet.

Nordsjällands danske mittback Jores Okore, 20, har länge varit ett hett byte för de engelska toppklubbarna - och nu har också intresset intensifierats.

"Har tackat nej"

Enligt uppgift till SPORT-Expressens har såväl Chelsea, Manchester United, Manchester City, Newcastle och Liverpool visat konkret intresse för spelaren.

Samtidigt har Fulham lagt ett bud, men det har Nordsjälland tackat nej till.

- Jag hörde också att Fulham­ lagt ett bud, men att klubben tackat nej till det. Men allt sånt får du ta med Nordsjällands sportchef Jan Laursen, säger Okores agent Nikola Juric.

Hur ser intresset ut i övrigt?

- Halva Premier League är ute efter honom. Det är mångas storklubbar som vill ha honom, men inte bara i England. Lyon och flera andra klubbar har också visat intresse.

Viktigast: Att ha en plan

Hur tänker ni gällande en övergång i januari?

- Allt handlar om att det ska vara rätt klubb som har en plan för honom. Han är 20 år och vi har ingen brådska. Går han till Premier League räknar han självklart inte med att spela alla matcher från start direkt.

- Det gäller att skynda långsamt. Men det viktiga är som sagt att klubben han går till har en plan för honom.

Vad kräver Nordsjälland för honom?

- Jag har faktiskt ingen aning, det får du ta med klubben.

Flera spelare riskerar flytta

Fulham söker med ljus och lykta efter en mittback, efter att Brede Hangeland inte förlängt sitt kontrakt, plus att hela sex spelare sitter på utgående kontrakt med klubben.

Dessutom har Newcastles mittbacksklippa Fabricio Coloccini sagt att han kan tänka sig att lämna klubben i januari.