Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Lägger ett bud på 21 miljarder

Foto: DAVID VINCENT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROB LATOUR/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA

Spotifygrundaren Daniel Ek har kontaktat Arsenals ägare med intentionen att köpa klubben, bekräftar Thierry Henry för Sky Sports.

Enligt dem kommer svensken att lägga ett bud på klubben på 21 miljarder kronor i slutet av den här veckan.

Henry – Arsenals bästa målskytt genom tiderna – bekräftar nu att han tillsammans med klubblegenderna Dennis Bergkamp och Patrick Vieira stöttar Eks planer. De tre formar en rådgivande grupp till Ek, enligt nyhetsbyrån AFP.

– Han vill återskapa Arsenals DNA, identiteten som enligt mig gått förlorad sedan länge, säger Henry till Sky Sports.

De uppger att Ek har skrivit till nuvarande klubbägaren Stan Kroenke och att svensken väntas lägga ett bud på 21 miljarder kronor i slutet av den här veckan.

Daniel Ek vill köpa Arsenal

Den amerikanska ägarfamiljen Kroenke har kritiserats i åratal av klubbens supportrar. Kritiken har tilltagit efter att Arsenal var en av de tolv klubbarna som låg bakom den hårt kritiserade ”superligan”. Tusentals supportrar har samlats för att protestera och på Twitter har hashtaggen ”#KroenkeOut” trendat. 

Ägarfamiljen har dock uppgett att en försäljning av klubben inte är aktuell.

– Jag vill upprepa att Daniel inte kommer att backa – han kommer att vara där och se om de vill sälja, säger Henry och varnar samtidigt för att processen kan bli lång och svår.

Daniel Ek uppgav i förra veckan att han säkrat pengarna för att lägga ett bud på klubben, som han varit supporter av sedan barnsben.

– Jag är väldigt seriös. Jag har säkrat pengarna för det, och planerar att lägga ett övertygande bud och jag hoppas att de lyssnar på det, sade han i en intervju med tv-kanalen CNBC.