Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henke: "Det där är ju skitsnack"

Foto: BT Sport.
Foto: BT Sport.
Foto: LEE SMITH / ACTION IMAGES © BILDBYRÅN
Foto: STUART WALLACE/REX/SHUTTERSTOCK / STUART WALLACE/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES

Henrik Larsson var kanske Celtics bäste spelare genom tiderna.

Men ett rykte förföljde honom under tiden i Skottland – ett rykte som han nu har gjort upp med en gång för alla. 

– Det är skitsnack, om jag ska vara ärlig, säger Larsson till BT Sport. 

Henrik Larsson kom till Manchester United den 1 januari 2007. Flytten var ett två månader långt lån från Helsingborgs IF till Manchester United – och tiden i den engelska storklubben kunde inte ha börjat bättre. 

"Henke" gjorde mål direkt i debuten mot Aston Villa i FA-cupen och fortsatte sedan med att näta i ligan mot Watford och i en Champions League-match mot Lille. Totalt blev det tre mål i United-tröjan på 13 matcher under den legendariske tränaren sir Alex Ferguson. 

"Det enda jag ångrar"

Ferguson ville förlänga med Larsson – men legendaren nobbade. Nu har han berättat att han ångrat sitt beslut djupt, i en intervju med forne Celtic-lagkamraten Chris Sutton. 

– Jag hade lovat Helsingborg att jag skulle komma tillbaka eftersom ligan skulle dra i gång i början av april det året, säger Larsson till BT Sport. 

 

LÄS MER: "Lukaku är en mjukis - det är dags för Zlatan nu"

 

– Jag är säker på att om jag hade stannat hade jag stannat i ytterligare ett år efter det. Och det ångrar jag, för klubben var fantastisk sett till hur de tog hand om mig. Det är det enda som jag verkligen ångrar i min karriär. 

"Det är skitsnack"

I samma intervju tar Sutton upp en klyscha som hemsökt Larsson: Att han saknade ambition som inte gick till en större klubb när han vann Guldskon i Celtic. 

 

LÄS MER: "Andreas Granqvist kan bli sportchef i Sverige"

 

– Jag tycker att det där är skitsnack, om jag ska vara ärlig, säger Larsson. 

– Jag behövde inte prata om att jag hade en massa erbjudanden. Men jag hade 25 klubbar efter mig. 

– Jag väntade mig inte att hamna Barcelona. Jag trodde att jag skulle till en mellanklubb i Spanien. Men i Barcelona hade jag inget att bevisa. Jag behövde inte bevisa något, jag hade gjort det i EM och VM.